La líder de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha retret al ja inhabilitat president Quim Torra que no hagi convocat eleccions abans que arribés la sentència del Tribunal Suprem i ha assegurat que "no ha estat a l'alçada del seu càrrec".

Així s'ha expressat al ple celebrat aquest dimecres al Parlament amb motiu de la inhabilitació del president Torra, de la qual també ha volgut deixar clar que tant ella com el seu grup consideren "desproporcionada". "Estar quatre mesos amb un Govern fracturat, en funcions i amb les capacitats limitades no és el millor escenari. Això ens ho podríem haver estalviat si el president hagués convocat eleccions. S'hagués preservat la institució i haguéssim estalviat temps", ha afirmat.

Albiach també s'ha mostrat molt molesta amb la comparació que es fa des dels partits independentistes del govern de Pedro Sánchez amb el de Mariano Rajoy. "Malgrat que vam fer que Catalunya tingués pressupostos i que som una força antirepressiva, insisteixen a deixar-nos com si fóssim els dolents", ha retret. "És increïble", ha afegit recordant la reforma del delicte de sedició que està impulsant el líder d'En Comú al Congrés, Jaume Asens.

En aquesta línia, Albiach ha instat els independentistes a arreglar els problemes d'Espanya. "S'ha donat la situació que les togues tenen més poder per posar i treure presidents. Això s'ha de combatre amb amplis pactes d'Estats com, per exemple, renovar la cúpula judicial", ha reivindicat.

També ha acusat el Govern de Torra de malgastar la legislatura: "Aquesta legislatura que no s'ha avançat ni un mil·límetre. Ha estat perduda nacionalment, però també socialment. Tenim un govern en funcions i les institucions més afeblides".

L'objectiu del 50%

Tot i acusar sempre l'independentisme de no haver superat mai el 50% dels vots en unes eleccions autonòmiques, Albiach ha criticat que aquest sigui l'objectiu de JxCat i ERC. "Vostès volen superar el 50% perquè això els legitimaria per repetir la via unilateral. I jo em pregunto: de veritat que tornen a estar al mateix punt? Per què volen repetir l'error? Pot ser perquè no tenen més projecte pel país", ha insinuat.

I és que Albiach ha volgut furgar en la ferida de la divisió entre els dos socis del Govern burlant-se de l'entrevista conjunta que ahir Catalunya Ràdio va fer al president del grup de JxCat, Albert Batet, i el del grup republicà, Sergi Sabrià.