La líder dels comuns, Jéssica Albiach, creu que l'executiu espanyol estarà disposat a parlar de la moratòria d'impostos i de cotitzacions socials per a les empreses afectades per les mesures contra la Covid-19, com li ha demanat el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, però reclama a la Generalitat que faci "la seva feina".

Albiach ha retret que s'anunciessin mesures restrictives per la restauració o els centres d'estètica sense un pla de xoc que eviti que aquests sectors "caiguin en la incertesa". "El Govern ha de fer la seva feina, concretar bé quins són els ajuts, i amb 40 milions d'euros -el paquet previst per l'executiu que s'aprovarà en el consell executiu de dimarts- no n'hi ha ni per a començar", ha valorat.

Després que Aragonès enviés una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la qual encara no ha rebut resposta -segons ha explicat a la 'Cadena SER'-, Albiach ha dit que l'executiu estarà obert a parlar-ne. Amb tot, ha emplaçat la Generalitat a treballar per ajornar el retorn dels crèdits de l'ICO i l'ICF i que col·labori amb el SEPE per agilitzar la tramitació de les prestacions.