La líder de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, considera que el rei Felip VI no hauria de venir a Barcelona el divendres sinó que hauria d'anar als Emirats Àrabs per "portar el seu pare, que vingui a donar la cara i retorni els diners de tots".

En una roda de premsa, Albiach s'ha referit a la visita que el Rei té prevista aquest divendres a la capital catalana, juntament amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per l'entrega de premis de la Barcelona New Economic Week.

La líder dels comuns ha demanat que ja que ve amb el president "aquesta vegada no actuï per l'esquena i maniobri en contra del govern de coalició escollit democràticament", en referència a la polèmica per les converses amb el president del CGPJ, Carlos Lesmes, per l'acte d'entrega de despatxos.

Resposta a Torra i Aragonès

Sobre la taula de diàleg, Albiach ha assegurat que els comuns aposten per reunir la taula de diàleg i resoldre el conflicte "com més aviat millor", tant si hi ha campanya electoral com si no. Ha respost així les declaracions del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que en una entrevista a El Periódico va dir que la negociació no es podia reprendre fins després de les eleccions. "Si qui és al capdavant del Govern no creu suficient en el diàleg ha de quedar aturada, però nosaltres som partidaris de reunir-la permanent i periòdicament independentment de la resta de circumstàncies", ha dit.

 

D'altra banda, Albiach ha denunciat la situació del personal d'atenció primària, que assegura que estan "desbordats", a les portes d'una vaga convocada per la setmana vinent. Ha dit que es tracta de la "vaga de la desesperació" i ha criticat que hi faltin recursos i treballadors. Per aquest motiu, ha reclamat un pacte nacional per a la salut pública que "blindi" els serveis públics i "garanteixi la salut i la vida".

"Davant la Catalunya dividida de Quim Torra, volem un pacte nacional per a la salut pública", ha dit. Albiach ha respost així a les declaracions del president de la Generalitat inhabilitat, que en una entrevista aquest diumenge a TV3 va carregar contra els pactes dels partits independentistes amb el PSC a escala local.

Albiach, que ha admès que els recursos "són finits", ha apuntat que es poden establir prioritats a nivell pressupostari. En aquest sentit, ha demanat als partits catalans que donin suport i negociïn els pressupostos generals de l'Estat, que ha assegurat que seran "expansius, progressistes i encaminats a blindar els serveis públics", per poder reforçar el sistema de salut pública.