La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha recriminat al president del PSC, Salvador Illa que plantegi un ultimàtum al Govern d'ERC en la seva negociació dels pressupostos. Albiach va un pas més enllà i l'acusa de "fomentar la ludopatia" amb el projecte del Hard Rock, que assegura que portaria a Catalunya "més màfies, blanqueig de capital, prostitució, drogues i ludopatia". En un acte dels comuns aquest dissabte al Baix Penedès, Albiach ha reivindicat que el seu partit va pactar els comptes amb els republicans "per augmentar el pressupost de l'atenció primària". Emplaçant-se directament als socialistes, ha advertit "si el PSC està disposat a tombar el pressupost pel casino més gran d'Europa, que ho digui ja. Amb mitges tintes no val", ha exigit. En paral·lel, ha tornat a pressionar ERC per no cedir a aquesta petició dels socialistes tot avisant que si ho fan estaran "reproduint el model de convergència".

Model de la Convergència de Mas

Jéssica Albiach ha acusat ERC de reproduir el "mateix model de la Convergència d'Artur Mas". En aquest sentit, s'ha preguntat "de què serveix un Govern en solitari d’ERC si acaba pagant les factures dels acords de la Convergència d’Artur Mas amb la Caixa?". Amb tot, ha demanat a ERC "valentia i coratge per trencar amb la llosa dels deutes d'Artur Mas". La líder dels comuns al Parlament també ha parlat sobre la manifestació ultra contra les polítiques del govern espanyol que s'ha celebrat aquest dissabte a Madrid, i s'ha mostrat contundent afirmant que són "la vergonya de la dreta europea". "Que deixin les dones i a Catalunya en pau. Espanya i Catalunya són molt millors que tots ells i els seus odis", ha dit

La líder dels comuns a Catalunya també va parlar aquest divendres davant dels mitjans sobre ERC i el seu paper a la cimera hispanofrancesa a Barcelona, i va instar a ERC a reflexionar sobre el seu paper institucional a l'acte "mentre Pere Aragonès era dins de la cimera, teníem el president d'ERC, Oriol Junqueras, manifestant-se fora en contra de la mateixa", va afirmar. Per aquesta raó va reclamar una reflexió: "O s'està amb el diàleg o amb el frontisme de Junts, les dues coses alhora són incompatibles". Albiach ha agraït que el president espanyol, Pedro Sánchez, reconegués dijous mateix i en el marc de la cimera el "menysteniment" de l'Estat amb Barcelona i Catalunya: "Vull posar en valor aquest reconeixement", ha apuntat. En la mateixa declaració als mitjans va instar al Govern a no "cedir al xantatge del PSC" en la negociació dels pressupostos per aquest 2023 en matèries com l'extensió de la B-40 entre Terrassa i Castellar del Vallès passant per Sabadell (Vallès Occidental). "Nosaltres tenim el compromís que no es destinarà ni un sol euro a l'ampliació de l'Aeroport del Prat, a la creació del Hard Rock o a l'ampliació de la B-40, i no tinc per què desconfiar de la seva paraula", va afirmar la líder dels comuns.