Mediterráneo de Serrat sonava als altaveus de la plaça Cibeles de Madrid poc abans que arranqués la manifestació ultra d’aquest dissabte contra Pedro Sánchez, que ha aplegat unes 31.000 persones, segons xifres de la delegació del govern espanyol a Madrid. Ha estat l’únic moment del matí que res vinculat a Catalunya hagi estat tractat amb un mínim respecte. El rancor a l’independentisme, banderes amb àguiles i referències a ETA han tornat a aparèixer una altra vegada en una manifestació de clau estatal, contrària a les polítiques del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez.

“A mi que els catalans facin el que vulguin, però és que Sánchez ha entregat Espanya als catalans, i ha fet tot el que li han demanat els independentistes; ara és Catalunya qui roba a Espanya”, manifestava en Francisco a ElNacional.cat poc abans que arrenqués la concentració d’aquest dissabte. L’home, de 83 anys i que assegura que un dels motius principals que l’han dut a sortir al carrer és l’alliberament de violadors a partir de la llei del ‘només Sí és Sí’, s’havia encarat minuts abans a una periodista de La Sexta, per informar per una cadena “pagada per Sánchez”.

 

 

El manifest que s’ha llegit aquest dissabte a la Cibeles de la capital espanyola anava precisament en aquesta direcció: carregar contra Pedro Sánchez per haver-se plegat “als sediciosos” indultant-los, per permetre que “els presos d’ETA surtin de la presó per la porta del darrere” i per tenir pactes amb l’independentisme. “No és sedició, és rebel·lió”, cridaven alguns dels concentrats en aquesta cèntrica plaça de Madrid.

A Espanya hi ha de tot. ElNacional.cat ha conversat amb diversos manifestants. Un d’ells, l’Antonio, ha afirmat manifestar-se perquè “encara que m’hagin apujat la pensió com a jubilat, amb Franco vivia millor”. Ara bé, ha fet a aquest diari un discurs inclusiu sobre la transsexualitat, afirmant que “aquest país és plural i cadascú ha de viure com vulgui”. Un discurs més dur l’han tingut un grup d’exlegionaris, situats just al costat de la font on el Reial Madrid celebra les seves gestes futbolístiques: “A Sánchez li haurien de tallar el coll”, assenyalava un home que no ha volgut compartir el seu nom. En canvi, en Javier, un company seu, ha explicat a aquest diari que ell “preferiria enterrar als meus fills i nets abans que tenir un país comunista o com Veneçuela, perquè ho he vist amb els meus propis ulls a Cuba”.

Més enllà dels discursos ultres d’alguns dels seus manifestants, en aquesta manifestació hi han participat el PP, Vox i Ciutadans. Aquest cop, però, s’ha evitat la foto del ‘trifachito’. De fet, no hi ha assistit Alberto Núñez Feijóo, ni tampoc els nous líders de la formació taronja. Sí que hi ha assistit Santiago Abascal, que no ha volgut opinar sobre l’absència del líder dels populars. La delegació del PP ha comptat amb la participació de l’eurodiputada i exministra Dolors Montserrat i el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera.

El manifest que s’ha llegit aquest dissabte a la Cibeles ha disparat també contra la reforma del poder judicial que volia tirar endavant el govern espanyol, i ha sortit en defensa del Tribunal Constitucional, que un altre cop va fer cas al PP i va frenar la seva pròpia renovació. També s’ha carregat contra Pedro Sánchez per haver dit que no estaria tranquil governant de la mà de Podemos, cosa que ha acabat succeint.