La candidata dels comuns a presidir el Parlament, Jéssica Albiach, es desmarca d'un futur tripartit i del que va dir només fa un mes. Precisament aleshores, Albiach assegurava que estaven parlant amb Esquerra i el PSC per "desbloquejar amb aquest pack" la situació, quan Josep Cuní li preguntava explícitament per una reedició del tripartit a Ser Catalunya.

La resposta d'avui a Ràdio 4 quan Gemma Nierga li ha formulat la mateixa pregunta, ha estat totalment contrària i es desmarca d'aquesta idea després de la negació rotunda dels socialistes amb Iceta al capdavant.

Albiach sentencia: "Jo no he parlat en cap moment d'un tripartit, hem de trobar una forma a la catalana i deixar-se de fórmules que han fracassat". I afegeix: "No farem d'àrbitres ni mediadors entre ERC i PSC".

La critica d'Albiach va dirigida a Junts per Catalunya per no haver donat suport al govern de coalició socialista a l'estat "ni ser un partit de les reformes socials". Tanca la porta categòricament a Junts per Catalunya i la deixa mig oberta a la CUP tot i que "depèn" perquè considera que no comparteixen els mateixos posicionaments nacionals.

Albiach, com la resta de diputats al Parlament de Catalunya, parla de dates aproximades. Pel que fa a les eleccions, res nou, "sobre la tardor". I la taula de diàleg "a principis de març". 

Els comuns ja han reiterat més d'una vegada que consideren Quim Torra com "el pitjor president de la història de la Generalitat". Avui ha anat més enllà i la seva candidata lamenta que "el president Torra parla més amb l'ANC que la resta de forces polítiques del Parlament".

Pel que fa a la taula de diàleg amb el govern central, argumenta que si no hi són és perquè els ha exclòs Junts per Catalunya. En canvi, d'Esquerra, assegura que volien que els comuns hi fossin però el problema és que els republicans "haurien de desacomplexar-se".