La pregunta era clara: "Estan els comuns negociant amb Esquerra i els socialistes un retorn del tripartit amb noves cares?". Aquesta qüestió l'ha formulada Josep Cuní a Ser Catalunya i la resposta de la presidenta de Catalunya en Comú al Parlament, Jéssica Albiach, no ha obert cap interrogant: "Nosaltres estem parlant amb tots els actors d'aquest pack de desbloqueig", és a dir, ERC i PSC.

Albiach ho argumenta: "Portem massa anys que a Catalunya no es podia respirar futur, fins i tot l'actitud és pessimista i les institucions cada vegada estan més allunyades de la ciutadania". Per "pack", Albiach inclou "els pressupostos, el govern espanyol de coalició i el govern de la Generalitat" on espera que s'obri una nova etapa,

Sobre la inhabilitació del president Torra, la líder dels comuns defensa la seva immunitat tot i que no nega que no li agrada: "No pot haver-hi aquesta degradació ni degeneració de les institucions. Tot i que hem dit que passarà a la història com el pitjor president del govern".