La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha afirmat que Junts està "humiliant" ERC en les negociacions per a la formació del nou Govern de la Generalitat. En una roda de premsa celebrada aquest dimarts des del Parlament, Albiach s'ha referit d'aquesta manera a la correcció que des de Junts Elsa Artadi va fer a la portaveu republicana, Marta Vilalta, que havia assegurat que s'havia produït un punt d'inflexió en les negociacions. Artadi ho va negar.

"Si un no és capaç de complir amb la seva paraula no se'l prendran seriosament", ha dit Albiach en referència a l'ultimàtum que els republicans van llançar als postconvergents, el qual va véncer el passat 1 de maig. "ERC va darrere de Junts i va cedint segons diuen els mitjans de comunicació i Junts continua humiliant ERC", ha reflexionat.

 

En aquest sentit, Albiach ha fet l'enèsima crida als republicans i al seu candidat, Pere Aragonès, perquè pacti un Govern amb ells. "No hi ha res que no es pugui fer, només fa falta valentia i coratge", ha dit tot i que aquesta fórmula requereix el suport del PSC, el qual ja ho ha descartat en diverses ocasions​.

L'alternativa per a Albiach és "aquest vodevil que els catalans no mereixem", que ha carregat contra el ritme de les negociacions i les estratègies dels dos partits independentistes. "El ritme que estan portant les negociacions serà proporcional al ritme amb què gestionaran. Ho estem veient amb els xantatges, les malfiances i els ultimàtums que no es compleixen", ha apuntat.

La crida a Aragonès

Per últim s'ha dirigit directament a Aragonès advertint-lo que pot ser "el president de la il·lusió i el canvi" o "el president de la resignació": "Insistir en la via de Junts és insistir en una via que ens porta al fracàs".

Sobre la fi de l'estat de l'alarma i l'aixecament de mesures com el confinament perimetral o el toc de queda, Albiach ha apostat per confiar-ho tot en l'acceleració del procés de vacunació i ha fet una crida a escoltar els experts. Ara bé, Albiach ha demanat que les actes del Procicat siguin "públiques i transparents" perquè "ara mateix no coneixem quines són les mesures més efectives".

Sobre les eleccions que se celebren avui a la Comunitat de Madrid, Albiach ha cridat a la participació i ha comentat que no només es vota el govern d'aquesta comunitat autònoma sinó que els comicis "s'han de llegir en clau estatal".

 

Imatge principal: la líder dels comuns, Jéssica Albiach / ACN