La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ha comparat la candidata de JxCat, Laura Borràs, i el seu número 3, Joan Canadell, amb l'alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol.

Precisament ha estat des d'aquesta ciutat metropolitana on Albiach ha fet una crida a "aprendre la lliçó de Badalona": "Vam veure com la incapacitat d'entesa entres les esquerres ens va portar a tenir Albiol d'alcalde". "Les forces progressistes tenim l'obligació de tenir un Govern d'esquerres, perquè sinó ens podem trobar persones com Canadell de conseller", ha etzibat.

A més, Albiach ha emfatitzat la possibilitat que Borràs sigui inhabilitada a causa de la investigació que pesa sobre ella al Tribunal Suprem per apuntar que això comportaria un fet greu, més enllà del presumpte cas de corrupció, que seria que Canadell esdevingués president de la Generalitat.

Sobre el cas de Borràs, Albiach ha rebutjat que sigui un cas de "clavegueres" i ha afirmat que "una persona que pot ser inhabilitada no hauria de ser investida" fins que s'aclareixi el cas". La líder dels comuns ha aprofitat el cas Borràs per criticar la CUP i el que, al seu parer, és un constant canvi d'opinió sobre la presidenciable de JxCat.

No obstant això, Albiach ha defensat que la investigació a la candidata de la CUP, Dolors Sabater, no és igual i que aquesta en cap cas pot acabar inhabilitada. Sabater té una causa oberta per una suspensió de llicències urbanístiques quan era alcaldessa de Badalona. La promotora Vertice l'acusa d'haver impedit el 2016 el desenvolupament d'una promoció d'habitatges a l'edifici que ocupa l'associació cultural El Círcol amb l'objectiu d'afavorir l'entitat, que va acabar adquirint l'immoble.

Propostes

En quant a propostes, ha explicat que la seva formació aposta per posar en marxa un escut social català amb quatre potes: una renda Covid, un pla d'igualtat a l'escola, la construcció d'habitatge públic i una renda bàsica universal.

També ha reivindicat un pla per a la "igualtat efectiva a les escoles", que busqui evitar l'abandonament escolar i avanci en la gratuïtat del menjador escolar; ha apostat per transformar l'Incasòl en un veritable operador d'habitatge públic, en les seves paraules, i ha proposat d'iniciar un projecte pilot de renda bàsica universal.