Hores després que la candidata de la CUP, Dolors Sabater, hagi considerat "un impediment" la investigació oberta contra la presidenciable de JxCat, Laura Borràs, per investir-la, la líder anticapitalista ha volgut fer uns matisos.

"Els fets s'estan jutjant en un tribunal que no pertoca, això és una clara mostra que forma part de la causa general contra l'independentisme", ha dit per una banda. "Això no treu que les presumptes irregularitats tenen una base i que és a la justícia a qui li toca investigar-ho, però no al Tribunal Suprem", ha afegit per l'altra.

Sabater s'ha expressat així en una roda de premsa a Barcelona posterior a una entrevista a TVE on ha expressat els seus dubtes per investir Borràs mentre pesi sobre ella una investigació. "Seria millor que s'hagués aclarit el tema, per molt que ella fa la defensa que aquesta imputació que pateix forma part d'una persecució. Per a més claredat i tranquil·litat de la proposta política que fan, hagués sigut millor", havia dit.

A través d'un comunicat i per apagar els focs que s'hagin pogut encendre, el partit ha reafirmat "el compromís contra la corrupció, però també la seva solidaritat contra la repressió i les causes d'estat".

A més, en aquesta roda de premsa, Sabater ha volgut deixar clar que "l'únic vet és a un govern del 155 i a un govern que segueixi en la paràlisi d'aquests últims tres anys". D'aquesta manera, la cupaire ha tancat la porta a pactar qualsevol mena d'acord amb el PSC de Salvador Illa, com sí que hi estan disposats els comuns

Per altra banda, Sabater, juntament amb el número 2 de la candidatura per Tarragona, Édgar Fernàndez, ha presentat una proposta perquè l'activitat de les empreses energètiques, d'aigua, internet i de transports passi a mans de la Generalitat.

El cas Borràs

El Tribunal Suprem va obrir el 2019 la investigació contra Borràs per suposades irregularitats en adjudicacions quan va estar al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018.

Borràs es va negar a declarar davant l'alt tribunal i sempre ha denunciat una persecució política. El passat mes d'octubre, el jutge va ordenar una bateria de diligències sol·licitades per la Fiscalia sobre la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) entre 2013 i 2017.

 

Imatge principal: La candidata de la CUP, Dolors Sabater, en la roda de premsa d'aquest dimarts / CUP