La presidenta del grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat que, després dels canvis impulsats pels comuns en favor del diàleg a Catalunya i l'acord de pressupostos aconseguit al Parlament, "ara cal que arribi el canvi a la Generalitat".

Abans de participar en un acte del seu partit a Tarragona, Albiach ha subratllat que han demostrat, des del Parlament i diferents administracions, que els comuns són "decisius".

En aquest sentit, ha assegurat que són decisius en haver "arrossegat" el PSOE a "posicions de diàleg i reconeixement d'un conflicte polític" a Catalunya, i també han aconseguit "posar la vida dels veïns al centre" en la seva negociació pressupostos de la Generalitat. "Ara cal que arribi el canvi a la Generalitat", ha proclamat Albiach qui ha assegurat que, com a candidata les primàries del seu partit, recull "de dalt a baix l'ideari de Catalunya en Comú" i posarà l'accent en "l'ecofeminisme ".

Albiach ha subratllat la importància dels pressupostos de la Generalitat negociats entre els comuns i ERC que recullen, a més de mesures socials relatives a temes com beques menjador o habitatge, l'impuls del Pla Nacional per la Indústria.

Ha explicat que, fins ara, només s'ha executat el 20% d'aquest pla i que, gràcies al seu acord, enguany se n'executarà entre el 80 i el 90% . En aquest sentit, ha subratllat la importància d'aquest pla industrial per a un lloc com el Camp de Tarragona i ha reclamat que el creixement econòmic no es faci "a costa ni de les condicions dels treballadors ni de l'entorn".