La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha acusat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, d’anat "repartint carnets de catalanitat". Ho ha dit en referència a les respostes d'Aragonès quan els altres partits fan propostes, "per al senyor Aragonès no som suficientment catalans i catalanes", ha lamentat aquest dissabte durant el Consell Nacional telemàtic de Catalunya en Comú. 

En la mateixa compareixença, Albiach ha exigit a Aragonès que es retracti per haver dit que Catalunya té pressupostos gràcies a ells i haver acusat als Comuns de ser una delegació de l'Estat. Segons la líder dels Comuns, "una força d'esquerra i progressista s'hauria de deixar de posicionaments identitaris, i treballar per la col·laboració i una sortida progressista a la crisi". Albiach ha advertit sobre la insatisfacció de la ciutadania que està realitzant "grans sacrificis" mentre el Govern "dóna bandades, improvisa, es baralla constantment i es tanca en ell mateix". També ha acusat la Conselleria de Salut d’externalitzar serveis bàsics. 

Albiach ha aprofitat la situació per reivindicar la figura dels Comuns. Ha mencionat, per exemple, que "han aconseguit que a l'acord dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE)  hi hagi una inversió històrica per a Catalunya", i que el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ho veu així. En canvi, per a ella, les propostes del Govern d’ajuda als autònoms "s'assemblen més als jocs de la fam que a unes polítiques públiques reals". 

Per últim, Albiach ha traslladat el seu suport a l'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz per haver rebut aquesta setmana "insults masclistes, fastigosos i covards" a les seves xarxes socials.