La presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha avançat un dels primers acords al qual el seu partit i el Govern han arribat en el marc de la negociació dels pressupostos: s'allargarà la rebaixa del preu del transport públic, servei gratuït a tot Catalunya als menors de 16 anys i la T-Jove passarà de 25 a 30 anys. Segons Albiach, es tracta d'un acord "tancat". La líder dels comuns celebra aquests acords centrats en l'àmbit de la mobilitat ja que: "serveixen per alleugerir les butxaques", a més de promoure l'ús del transport públic, un eix fonamental per la seva formació. 

Malgrat aquests acords inicials, les negociacions amb el Govern no estan sent una bassa d'oli, segons Albiach. Ha retret la manca d'iniciativa de l'Executiu a l'hora de negociar. Respecte a la presentació del decàleg de Junts de cara als pressupostos, Albiach ha afirmat que són molt diferents. "Crec que les propostes de Junts no són res nou sota el sol. Tampoc és cap novetat que el projecte de país de Junts és contrari al nostre", ha assegurat en una entrevista a RTVE, on ha assenyalat que si s'incorporen alguns aspectes de les propostes de Junts pel que fa a l'escola concertada i la fiscalitat, el seu grup no els recolzaria. "Si hi ha una rebaixa d’impostos als rics en el moment en què la gent treballadora pitjor ho està passant, no podran comptar amb nosaltres", ha sentenciat. 

Preguntada sobre el suposat gir que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha fet cap al PSC en aquestes negociacions, Albiach ha remarcat que no està gens sorpresa i que li sembla previsible. "Amb qui pactaràs? Amb el teu exsoci que diu que no compleixes els acords i se sent menystingut? O amb una força amb la qual has pactat en altres administracions?", ha qüestionat. Per altra banda, ha rebutjat la idea que amb els pactes amb els socialistes i els comuns que pugui fer ERC s'estigui obrint una nova etapa a la Generalitat. "No estem donant suport al govern de Pere Aragonès, treballem perquè Catalunya tingui pressupostos". 

En defensa d'Irene Montero 

En mig de la polèmica per la darrera sessió del Congrés on de nou Irene Montero va ser el blanc de les crítiques de la dreta, Albiach ha denunciat que s'està deshumanitzant la ministra i antagonitzant-la amb aquests atacs de la dreta. A més, davant del lament del PP que retreia a Montero que els acusés de promoure la cultura de la violació. La líder dels comuns ha matisat les afirmacions del PP, remarcant que la ministra d'Igualtat va fer aquesta acusació en referència a la campanya pel 25N que van fer els populars de Galícia. En aquella campanya es ficava el focus sobre la víctima i no sobre l'agressor, una de les bases del que es defineix com a cultura de la violació. 

Albiach demana la dimissió de Marlaska 

Albiach ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, arran de la gestió sobre la tragèdia a la tanca de Melilla el 24 de juny que va provocar la mort d'almenys 23 migrants. La líder dels comuns ha deixat clar que és la seva opinió personal i que la seva formació no ha fet un posicionament sobre la possible dimissió del ministre. "No me'l puc creure. Al final els vídeos estan allà i els fets també. Crec que no es poden negar les evidències".