El fins fa poc diputat de Podemos Alberto Rodríguez, a qui la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha suspès com a parlamentari secundant el jutge Manuel Marchena, ha manifestat en un comunicat que la seva batalla "no ha fet res més que començar" i que ho farà des de les Illes Canàries. Rodríguez afegeix la seva decepció cap als partits estatals, i anuncia que ha encarregat la defensa de les accions judicials que emprendrà a escala internacional contra la decisió de Batet, a l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye.

"Després de l'aprenentatge i el camí recorregut he fet efectiva la meva baixa a Podemos i la meva renúncia a la participació en estructures de partits estatals en l'àmbit canari, un cop comprovat en múltiples ocasions els límits d'aquestes des d'una perspectiva de l'arxipèlag autocentrada". Després d'agrair les persones i organitzacions de l'esquerra canària que ahir el van rebre a l'aeroport de Tenerife, Alberto Rodríguez ha afegit que això és un començament, en el que sembla apuntar a l'inici d'un nou projecte polític. "El tancament d'un cicle no implica que la batalla s'hagi acabat. Això no ha fet res més que començar. Canàries és terra de brega, aquí no es rendeix ningú", ha afegit.  

 

 

El fins ara diputat considera que amb la retirada del seu escó s'obre un "moment històric" per a Canàries. "Agraeixo profundament als col·lectius socials i activistes, als mitjans de comunicació i a totes les persones i organitzacions polítiques de l'esquerra canària que ahir em van estar emparant i acompanyant en un dia difícil, però a la vegada històric per a la nostra terra", ha apuntat.

Alberto Rodríguez recordat que el seu escó representava més de 64.000 canaris, i considera que la sentència pel seu cas va ser injusta. "Considero que va ser una sentència injusta, perquè mai va existir la comissió dels fets que se m'adjudiquen (una puntada de peu a un policia), i que ha portat com a conseqüència una cadena de decisions en desacord amb la llei per part de la presidenta del Congrés dels diputats", manifesta. Per això anuncia que recorrerà i impugnarà les dues decisions (la judicial i la del Congrés) els seus efectes i les conseqüències.

L'exdirigent de Podemos encarrega en aquest punt a Boye la defensa internacional. "Donada la necessitat de comptar amb un equip independent i expert en l'àmbit europeu he donat indicació i conformitat perquè sigui gestionat pels advocats Isabel Elbal Sánchez i Gonzalo Boye Tuset", indica.

 

Arribada a Tenerife

 

Rodríguez va anunciar ahir en aterrar a Tenerife que estripava el carnet de Podemos arran de la retirada de la seva acta de diputat i va acusar el soci de govern de Podemos, el PSOE, de "robar-li" la seva acta. També va explicar que emprendria accions jurídiques, fins i tot a Estrasburg, si fos necessari.

"Està en l'aire una sensació que difícilment puc ignorar. Si no fos un paio de barri, d'una zona obrera, si no fos canari, m'haurien retirat l'escó? Què hauria passat si tingués un cognom compost? Perdonin, però la sensació que tinc és que això no hauria passat. Aquesta batalla l'han guanyat ara com ara, a mi em van posar per a donar veu als canaris, desenes de milers de persones. El poble canari és lluitador i quan veu que ho estan aixafant respon amb decisió. La història farà un volt i quan tornem serem centenars de milers de vots", va afegir.