Alberto Núñez Feijóo ha acusat el PSOE de "debilitar l'Estat més que els independentistes", després de l'intent de renovar el Tribunal Constitucional i la reforma del Codi Penal. "Els independentistes mai han ocultat els seus objectius. Volen dividir una part del territori de la nació espanyola, un referèndum d'autodeterminació i la independència. Per això mai un president del partit socialista ha governat amb independentistes a les Corts", ha assenyalat en una entrevista amb El Periódico publicada aquest dissabte. D'acord amb aquesta argumentació, "el Partit Socialista ha debilitat més l'Estat del que ho han fet els independentistes".

El president del Partit Popular ha insistit en el fet que "els independentistes no han enganyat mai ningú". "Qui ens ha enganyat ara és (Pedro) Sánchez, perquè es va presentar a les eleccions dient coses per a les quals va ser votat: mantenir el delicte de sedició, agreujar les penes per corrupció, que els jutges elegeixin els jutges i, per tant, més independència judicial, no indultar els condemnats pel procés...", ha expressat, per dir que el president del govern espanyol "el que ha fet exactament és el contrari de tot el que ha promès". "I això és debilitar l'Estat", ha reblat.

Feijóo nega la crisi institucional

Després de titllar Sánchez de mentider, Feijóo ha tret pit del desafiament del Tribunal Constitucional al govern espanyol i de la crisi institucional. Una crisi institucional "que no existeix", segons el dirigent popular. Així doncs, sembla que "ha sigut una bona setmana perquè s'ha demostrat que l'estat de dret continua funcionant a Espanya". "S'ha demostrat que tenim un règim democràtic de pesos i contrapesos i que tots estem sotmesos a l'imperi de la llei", ha afegit. També ha carregat contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; el president del Senat, Ander Gil; i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; per les declaracions institucionals després del cop del TC a la seva renovació. Un cop que se suposa que "és un comportament normal de les institucions": "Uns diputats fan un recurs; de vegades s'estima i d'altres, no".

Preguntat pel bloqueig al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el president del PP li ha tret ferro a l'afer perquè "això no té a veure amb el poder judicial". "Això té a veure amb el Tribunal Constitucional, que porta sis mesos de pròrroga, des de juny", ha apuntat. És aquí on ha recordat que la presidenta Emilia Casas va estar tres anys de pròrroga (41 mesos) i que, igualment, va dictar la sentència sobre l'Estatut. També ha recordat el cas de Juan José González Rivas, que va estar de pròrroga 18 mesos. "Per tant, aquesta pròrroga és, probablement, una de les pròrrogues més curtes d'almenys els últims deu anys", ha conclòs.