El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, serà un participant de primer ordre en la campanya d’Alejandro Fernández per les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Si la campanya electoral té una durada de quinze dies, en més de la meitat, vuit en total, Feijóo serà present en terres catalanes, amb l’afegit que en més d’un dia doblarà o triplicarà participació en actes, a més de visitar les quatre circumscripcions electorals. Aquest és un dels grans eixos de la campanya electoral que, segons Santi Rodríguez, secretari general del PP a Catalunya, serà molt “de carrer” i amb una disjuntiva clara per als votants, “o l’opció ERC, Junts i PSC, o l’opció que representa el PP”.

🟡 Eleccions a Catalunya 2024: calendari, possibles candidats i tota la informació 

La presència de Feijóo, que ja s’ha deixat veure per Catalunya les darreres setmanes, i especialment durant la diada de Sant Jordi, és un dels actius amb que compta el PP i que silencia el debat previ sobre la idoneïtat de Fernández com a candidat. En tot cas, Feijóo no serà l’únic líder del PP que participarà activament a la campanya catalana, ja que també està prevista la presència de quatre presidents autonòmics, Juanma Moreno (Andalusia), Isabel Díaz Ayuso (Madrid), María Guardiola (Extremadura) i Alfonso Fernando Fernández Mañueco (Castella i Lleó), així com pesos pesants del partit, com Cuca Gamarra i Borja Semper.

Així doncs, Alejandro Fernández es pot sentir ben sostingut per la directiva estatal i per un seguit de barons autonòmics on, curiosament, no hi tenen cabuda ni Carlos Mazón (País Valencià), ni Marga Prohens (Illes Balears), ni tampoc Jorge Azcón (Aragó). En tot cas, Fernández es prepara per trepitjar el país en una campanya que parteix d’un pressupost d’1,65 milions d’euros i en la que el partit, tot i tenir una posició de sortida bona segons les enquestes, amb una previsió de triplicar o quadruplicar els minsos tres escons actuals, demana “prudència” i evita fer travesses sobre el resultat electoral.

Amb actes previstos a l’exterior, excepte per causes meteorològiques, el PP considera que la situació política espanyola no alterarà organitzativament la seva campanya electoral, encara que ho pugui fer des del punt de vista discursiu. En tot cas, Fernández centrarà la campanya a desgranar els deu eixos bàsics i cinquanta mesures d’un programa electoral que s’anirà donant a conèixer a mesura que avanci la campanya. Pel que fa als actes, i amb un calendari encara per definir del tot, el que sí que és cert és que el PP jugarà les seves cartes territorials amb un inici de campanya a Castelldefels i un acte central el 4 de maig a Badalona, els dos municipis catalans governats per aquest partit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!