El president d'Aragó, Jorge Azcón, manté la seva croada personal contra Catalunya. Aquest dimarts, 23 d'abril, se celebra la diada de Sant Jordi a Catalunya i també el dia d'Aragó, San Jorge. En una entrevista aquest matí a TVE, Azcón ha reivindicat la història de la comunitat autònoma que lidera. “El Dia d'Aragó és per sentir-nos orgullosos del que ha estat Aragó. Nosaltres estem orgullosos de la nostra història i del que som”. El discurs del president aragonès no s'ha quedat aquí, sinó que ha aprofitat per menysprear la diada de Sant Jordi, i ha afirmat que a Catalunya se celebra Sant Jordi perquè a Aragó se celebra San Jorge. “Catalunya era el comtat de Catalunya i Aragó, el regne d'Aragó, i per tant el que hem estat els aragonesos a la construcció d'aquest país i ens sentim part molt important de la construcció d'aquest país és un fet que avui també reivindiquem”. En aquest sentit, ha defensat que “Aragó està a l'essència del que és Espanya i en un moment com el que vivim hem de proclamar-ho alt i fort. Els aragonesos tenim una història molt important i un futur esplendorós que avui també ens agrada proclamar”. 

Azcón contra Sánchez i l'independentisme

Jorge Azcón ha reiterat la seva postura contrària amb el govern espanyol i Pedro Sánchez. Preguntat sobre el finançament autonòmic, el president aragonès ha apuntat que li agradaria que uns pocs “no creguin que poden decidir per tots perquè tinguin els 7 vots que el senyor Sánchez necessita per estar a la Moncloa”. En aquest sentit, ha lamentat que un dels problemes fonamentals sobre les decisions que es prenen a Espanya “és que n'hi ha uns pocs que volen decidir els recursos que són de tots, fins i tot dels aragonesos i això no pot ser”. 

El president d'Aragó també ha opinat sobre els resultats de les eleccions al País Basc del passat diumenge, on PNB i Bildu van aconseguir un empat històric a 27 escons. “L'independentisme torna a tenir un creixement important a País Basc”, ha dit. A més, s'ha referit a les enquestes que s'han publicat aquest dimarts sobre les eleccions a Catalunya, on el PSC s'imposaria i Junts per Catalunya quedaria com a segona força el 12-M, i ha assegurat que “tenim un problema quan els que volen trencar Espanya, els que no respecten la Constitució, estan incrementant sensiblement les seves posicions”. Azcón ha assenyalat que aquests canvis té unes conseqüències “i és que són socis preferents avui a la política”. El president d'Aragó s'ha fet un embolic en el seu discurs per tornar a situar ETA al centre de la polèmica, com han fet diversos partits durant tota la campanya a les eleccions basques, i ha assegurat que “tenim una certa demència del que està passant i volem recordar el que va passar fa 50 anys, però ens oblidem del que ha passat fa poc quan en aquest país hi havia un terrorisme que amenaçava la democràcia i la Constitució”. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!