El coordinador nacional d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, ha beneït la candidatura d'Ada Colau a l'alcaldia de Barcelona, assegurant que és una "gran idea" tant en el substantiu com en la forma. Alhora, Garzón ha assegurat que el que ha intentat Colau ha estat conformar un tripartit d'esquerres, amb ERC i PSC, per prioritzar l'eix social en lloc del nacional, però que ERC s'hi ha negat.

A més, el líder d'IU, ha retret a ERC que han actuat com amb l'esmena a la totalitat dels pressupostos, que va provocar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagués de convocar eleccions anticipades. Garzón ha afegit que els republicans segueixen amb les mateixes línies vermelles i no han volgut pactar amb Colau per la presència del PSC perquè no és un partit independentista.

El que no ha comentat Garzón sobre el pacte a Barcelona és que, per ser alcaldessa, Colau, hauria d'acceptar els vots de Manuel Valls i Ciutadans i tampoc sobre el fet que el PSC tampoc ha volgut conformar un govern municipals amb ERC, ja que Collboni s'ha negat a reunir-se amb Maragall.