El president de Ciutadans, Albert Rivera, no tanca la porta a un pacte amb la ultradreta de Vox per aconseguir que el seu candidat, Juan Marín, arribi a presidir la Junta d'Andalusia. "Amb cinc partits en l'arc parlamentari i amb un canvi a executar seria irresponsable descartar tots els escenaris que hi ha sobre la taula", ha dit en roda de premsa. Amb tot, Rivera ha dirigit la prioritat de les negociacions cap al PP, segona força per darrera del PSOE.  

Rivera sosté que el seu candidat, Juan Marín, ha de presidir la Junta d'Andalusia perquè "està net de corrupció, té capacitat de diàleg i és l'únic que ha crescut a les urnes" i demana al PSOE que "assumeixi la derrota", passi a l'oposició i no "bloquegi el canvi".

L'executiva de Cs s'ha reunit després de les eleccions del diumenge a Andalusia, on la llista encapçalada per Juan Marín va créixer de 9 a 21 diputats, situant-se en tercer lloc per darrera del PSOE i del PP, que van perdre pes. L'executiva, per unanimitat, ha decidit iniciar negociacions amb l'objectiu que Marín, sigui el proper president de la Junta d'Andalusia. 

La prioritat, pactar amb el PP i l'abstenció del PSOE

Les prioritats per a Cs són aconseguir un pacte amb el PP i ha demanat directament a Susana Díaz que el PSOE "no bloquegi el canvi" i s'abstingui en una hipotètica investidura del candidat de Cs. De moment, però, Rivera ha reconegut que no han començat a negociar amb el PP però ha avançat que no descarten un govern de coalició amb els populars de Juanma Moreno Bonilla.