El cap de llista de Ciutadans a les eleccions generals, Albert Rivera, fa valer la seva condició de català quan li convé, com quan s’autoerigeix en l’únic polític català que va participar ahir al debat de TVE i l’únic que participarà al d’avui a Atresmedia. Amb tot, quan li convé mira cap a una altra banda i així ho ha fet aquest dimarts, 23 d’abril i diada de Sant Jordi, amb una felicitació molt peculiar.

Efectivament, via Twitter ha decidit felicitar els ciutadans dels territoris de l’Aragó i de Castella i Lleó, que avui celebren els seus respectius dies oficials de la Comunitat, els primers en celebració del seu patró —sí, sant Jordi— i els segons en record de la batalla de Villalar, on les forces monàrquiques van esclafar la revolta dels comuners l’any 1521, quan els castellans —sense gaire col·laboració dels lleonesos— van aixecar-se en armes contra el rei Carles I.

Rivera s’ha referit a aquests territoris amb un text comodí ple de generalitats i amb dard inserit al que en deu pensar dels catalans: “Dues terres fundadores d’Espanya, riques en història, patrimoni cultural i meravelles naturals i plenes de bona gent que sempre demana igualtat, mai privilegis”.

El que ha sobtat del tuit, en tot cas, és que no hagi felicitat res més ni a ningú. Perquè alguna cosa més se celebra avui, oi?

I dues hores més tard...

Al cap de dues hores Albert Rivera ha fet un segon tuit on sí que s'ha referit a Sant Jordi.

"El d'avui és un dels dies més bonics i especials de l'any a Catalunya", ha assegurat, per afegir que es tracta, al seu parer, de "la veritable Diada que ens uneix a tots els catalans".