El copy right de govern Frankenstein neix de les pròpies files socialistes. El concepte el va inventar Alfredo Pérez Rubalcaba, quan Pedro Sánchez va intentar la investidura després de les eleccions de juny de 2016 amb un pacte amb Podemos, els independentistes i el PNB. Al PP i Cs els va agradar el terme i des d'aleshores no han deixat de fer-lo servir per atacar Sánchez. Avui, Albert Rivera l'ha recuperat per sentenciar-lo. 

Dirigint-se als espanyols, el líder de Ciutadans ha celebrat que "el govern Frankenstein -resultat de la moció de censura- ha mort" i ha emplaçat els electors a evitar que el monstre "pugui ressuscitar". Per a Rivera, "avui és un gran dia, perquè s'obre una gran oportunitat i també una gran responsabilitat". I s'ha compromès a "no donar ni aigua als independentistes".

En aquest sentit ha cridat a "obrir una nova etapa després de quaranta anys de bipartidisme de PP i PSOE pactant amb nacionalistes" i ha dibuixat un futur on ell pugui tornar a "aixecar Espanya" perquè "el futur és en mans dels qui estimen, no dels qui odien". 

Tot i les crítiques al "nacionalisme", "als qui volen destruir Espanya", "als qui volen construir murs", Rivera ha tocat el violí quan se li ha preguntat si en funció del resultat, acceptarà negociar amb VOX. Diu que "només posa cordons sanitaris als qui volen destruir el nostre país", en referència, només, als partits independentistes. Deu ser que no ha llegit el programa electoral de VOX. Només per recordar-li, els d'Abascal proposen aixecar un mur a Ceuta i Melilla i carregar-se l'actual estat de les autonomies. Tot, enarborant una bandera espanyola com a mínim tan gran com la de la Plaza Colón.