El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el PSC "ha devorat i ha engolit el PSOE" i ha lamentat que sigui un partit "nacionalista" (referint-se al nacionalisme català) el que presidirà el Congrés i el Senat.

"Un partit que actua com els nacionalistes, parla com els nacionalistes i vol pactes amb els nacionalistes" és clarament una formació nacionalista, ha insistit Rivera.

El líder de Ciutadans ha realitzat aquestes declaracions en un acte d'Espanya per la Llibertat, a Estella, en el marc de la campanya electoral, on ha criticat que el president del Govern en funcions hagi proposat dos dirigents del PSC per presidir ambdues càmeres: Meritxell Batet, per al Congrés, i Manuel Cruz, per al Senat.

"Voleu més proves!", ha exclamat Rivera en assegurar que Batet ha donat suport al referèndum independentista, ha dit que cal dialogar i ha defensat que la Constitució no s'ha d'imposar.

A Navarra, Ciutadans es presenta conjuntament amb el PP i UPN en una llista conjunta, amb l'objectiu de donar el poder a la dreta espanyolista.