El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat un govern a tres –PP, PSOE, C's– en cap cas presidit per Mariano Rajoy. Rivera ha valorat l'escenari de pactes l'endemà d'unes eleccions que els han perjudicat i que els resta força a l'hora de condicionar futurs pactes. Tot i així, Rivera ha confirmat que proposarà una taula de negociació a tres bandes per poder establir les bases d'un possible acord de governabilitat.   

El cap de llista de C's ha remarcat que vol que Mariano Rajoy i Pedro Sánchez abandonin les seves “trinxeres ideològiques” i ha reivindicat el paper de Ciutadans per aconseguir “un canvi real”. "Cal prioritzar les reformes que necessita Espanya sobre el debat partidista".

"Ciutadans ve a defensar una taula a tres per aconseguir una majoria forta que doni estabilitat i impulsi canvis". El partit taronja assegura que el centre polític existeix a l’Estat espanyol i “ha vingut a quedar-se”.

En el cas que PP i PSOE no vulguin canviar i no es proposin canvis, “C’s estarà a l’oposició”.

Els “bons” resultats de C’s

Albert Rivera ha valorat positivament el resultat de les eleccions. Ciutadans ha perdut vuit escons i s'ha quedat amb 32 diputats. "Els 3,2 milions de vots a Ciutadans és una bona dada", ha assegurat després d'haver valorat les xifres.

Rivera treu pit del que considera "bons resultats" i ha explicat que les eleccions els han anat bé "tenint en compte la polarització i la baixa participació". “Hem aconseguit mantenir un 13,1%, molt similar al 20-D".

Es repeteixen els temes

Ciutadans també ha anunciat que els primers passos a realitzar o almenys per intentar lluitar són tres grans reformes. La primera de totes és la "injusta Llei Electoral", que tal com han anat repetint al llarg de la campanya, els priva de tenir més incidència al Congrés dels Diputats. "És evident que la Llei Electoral no és justa; volem que el vot de tots els espanyols valgui el mateix". I després ja es troben el Pacte Nacional per l'Educació i una reforma laboral, entre d'altres.

El Regne Unit no ha de marxar

Rivera també ha valorat el cas del Regne Unit i ha proposat aconseguir uns Estats Units d’Europa. La marxa no és bona per a Europa i “s’ha de buscar l’estabilitat”.

C’s proposa una petició perquè el Regne Unit es quedi: "Creiem que s'ha de formalitzar com més aviat la petició del Regne Unit per evitar la inestabilitat".