El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat aquest diumenge que s'imposaran multes de 100 a 600 euros als qui se saltin el confinament imposat al Segrià després d'un augment de casos de Covid-19 a la comarca, segons el previst en la Llei de Salut Pública.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que el confinament al Segrià compta amb un dispositiu "similar" al que es va desplegar a la Conca d'Òdena, encara que llavors no es van permetre els desplaçaments per motius laborals i ara sí.

Mossos Segrià confinament - Mossos

Control dels Mossos en una de les carreteres d'entrada a la comarca del Segrià / mossos

Preguntat per si els locals podran obrir amb normalitat aquest dilluns a la comarca, Buch ha respost: "Totalment. En principi, l'activitat econòmica no s'ha parat".

Decisió consensuada

La Generalitat ha pres la decisió de confinar el Segrià de forma consensuada i "amb tot el pes i la força de les dades, l'experiència i el coneixement dels experts", ha afirmat el conseller.

"El que fem és, a mesura que les dades ens donen una certa crítica, nosaltres activem tots els serveis" d'emergències, mentre que les decisions de tipus mèdic corresponen a la Conselleria de Salut, ha explicat.

Lleida, confinada de nou

Aquest dissabte al matí, després d'una reunió d'urgència amb el Procicat, el Govern va decidir confinar Lleida. La mesura es va posar en marxa ahir a les 12 del migdia i afecta els 33 municipis de la comarca.

En una roda de premsa posterior a la reunió, el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir que la decisió "havia estat difícil" i va afegir que havia donat instruccions a Mossos i policia local perquè "multin a qui no respecti les normes". El president va admetre que "fem un pas enrere per protegir-nos i per controlar el rebrot".