Horitzó 2023. La vicepresidenta del Parlament Alba Vergés serà la candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada (Anoia), tal com ha avançat TV3 i ha confirmat ella mateixa a les xarxes socials. "Em fa molta il·lusió anunciar que faig un pas endavant presentant-me per ser la primera alcaldessa d'Igualada, aportant la meva experiència de govern al servei de la ciutat que estimo i fent tàndem amb l'amic i company Enric Conill", ha escrit Vergés a Twitter. Tot seguit, ha fet pública la carta que ha adreçat a la militància del seu partit: "Volem liderar el canvi que Igualada necessita perquè és imprescindible donar solucions als reptes de present i de futur que té la ciutat!". La decisió haurà de ser avalada per la militància en una assemblea que tindrà lloc durant les pròximes setmanes.

A l'esmentada carta, la candidata ha assegurat que el seu objectiu és construir un projecte guanyador a la ciutat, assumint "el repte de construir la Igualada que vol tornar a ser una ciutat motor i protagonista del futur". "Ho fem amb molta il·lusió, ganes, energia i, sobretot, amb el millor equip", ha afegit. A les eleccions del 2019, la candidatura d'ERC va esdevenir la primera força de l'oposició després d'aconseguir "el millor resultat de la història del partit a la ciutat", tot obtenint cinc regidors i 4.217 vots. Ara, Vergés vol "protagonitzar el canvi de govern municipal de la ciutat per tal de transformar Igualada, fer-la progressar i avançar perquè torni a ser una ciutat referent del país". L'ara per ara vicepresidenta del Parlament ha manifestat que li fa "molta il·lusió liderar l'única alternativa possible al govern municipal d'Igualada i fer-ho acompanya de l'amic i company Enric Conill". Recordem que l'actual govern municipal, liderat per Marc Castells (Junts), fa onze anys que és al poder.

Els reptes d'Igualada

Vergés també ha apuntat que cal enfrontar les "necessitats" que té la ciutat: "Volem que el jovent es quedi a viure i, per tant, que pugui també treballar a Igualada. Tenim un atur per sobre la mitjana de la província de Barcelona i necessitem fer una reindustrialització per generar llocs de feina i crear oportunitats. Som la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i això no es reflecteix en més i millors serveis". També han assenyalat que "hi ha un problema d'accés a l'habitatge a la ciutat, amb preus massa elevats". "Hem de treballar per tenir unes molt millors connexions en transport públic. Cal transformar la ciutat, decidir com creixerem, ja que tenim un plantejament urbanístic del 1989 que el govern ha estat incapaç de renovar", ha destacat finalment.

Més enllà de ser vicepresidenta del Parlament, Vergés va ser consellera de Salut durant les primeres onades de la covid-19. Quan va deixar el càrrec, les xifres de la pandèmia a Catalunya eren prou positives: menys de 300 persones ingressades a les UCI, una Rt de menys d'1, menys de mil casos al dia i gairebé quatre milions de vacunes administrades. També és veritat que ha hagut d'enfrontar alguna polèmica, com haver suposadament endarrerit la vacunació de policies espanyols o complicacions a residències catalanes