Després d'una setmana tensa per la creació de la nova plataforma sobiranista, Elisenda Alamany ha renunciat com a portaveu de Catalunya en Comú Podem. Així ho ha anunciat la mateixa dirigent sobiranista dels comuns aquest dilluns al matí. En un comunicat, Alamany lamenta que "som lluny d'allò que volíem superar", i diu que fa aquest pas "per ser més forts en el repte de continuar desenvolupant els valors dels comuns, aquells que van fer-nos guanyadors". Malgrat tot, mantindrà el seu escó.

Continuen les turbulències després de la renúncia de Xavier Domènech. La setmana passada, Elisenda Alamany va posar-se al capdavant de la nova plataforma interna Sobiranistes, que tenia per objectiu "redreçar el rumb" d'un espai polític que, segons creuen, s'ha desviat dels valors fundacionals i ha abandonat el sobiranisme. La mateixa nit, el partit enviava una carta a la militància en què denunciaven que el manifest s'ha elaborat "de manera poc transparent, al marge dels espais de debat i de participació de l’espai polític". I replicaven: "En cap cas es pot afirmar que s’ha deixat de reivindicar el sobiranisme".

Des de llavors, el seu càrrec estava en dubte, i la mateixa Alamany no descartava que fos cessada com a portaveu. "La discrepància no calla per comoditat, ni es fa qualsevol cosa per mantenir un càrrec", assegura en el comunicat. "Considero que, tenint en compte la situació actual, altres companyes ho podran fer millor que jo al capdavant del nostre grup", sosté.

La fins ara portaveu parlamentària lamenta que “aquests darrers mesos, s’ha constatat la pressió i la tensió cap a posicionaments polítics i la voluntat per part d’alguns a l’hora d’intervenir l’organització del grup parlamentari”. I afegeix: "Avui lamento afirmar que som lluny d'allò que volíem superar i que es repliquen dinàmiques que recorden massa a altres grups parlamentaris que ens havien precedit".

Alamany es compromet a continuar batallant: “Continuaré compromesa a construir un país nou i en comú des del sobiranisme progressista”.

Dimarts s'escull el nou portaveu

El grup parlamentari de CatECP escollirà aquest dimarts quin dels seus diputats serà el nou portaveu. La decisió es prendrà en una reunió del grup.