L'exdiputada de CatECP Elisenda Alamany serà la número dos d'Ernest Maragall en la llista d'ERC a les eleccions municipals a Barcelona. Alamany i Maragall ho han oficialitzat aquest divendres, un dia després que se signés l'acord entre la federació de Barcelona d'ERC i la formació Nova-Un nou futur en comú, impulsada per l'exdiputada de CatECP.

Després d'anunciar que se suma a la candidatura de Maragall, Alamany, que no descarta deixar l'escó al Parlament, ha remarcat que l'acord amb ERC "suma les realitats del 15-M i de l'11-S" i ha justificat la decisió perquè Catalunya viu un "moment excepcional en el qual cal estar a l'altura".

Al seu torn, Maragall ha subratllat que l'acord mostra que estan "construint" un "espai progressista i sobiranista amb màxima ambició".

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat la unió: "Compromís ferm per una aliança de país que enforteixi el sobiranisme d'esquerres en la defensa dels drets i llibertats", ha apuntat el líder independentista empresonat.