Després que aquest dijous han sortit a la llum missatges antiespanyols d’Elisenda Alamany, la portaveu dels comuns ha volgut disculpar-se. “El llenguatge que hi utilitzo quan tenia 23 o 24 anys i no em dedicava a la política no m'agrada i no me'n sento gens orgullosa”, ha admès la dirigent de Catalunya en Comú. “És evident que em referia al govern espanyol, en uns termes que són els d'algú jove que surt un 11 de setembre i parla amb l'estómac. Em sap greu”, ha afegit.

En aquest sentit, Alamany lamenta que s’ha recuperat un missatge seu a Fotolog quan tenia 23 anys. “S'ha enllaçat una xarxa social que exposa gent que m'estimo. I em dol, principalment, per això. Perquè ells no tenen cap culpa que jo hagi decidit, 11 anys després, fer el pas a la política institucional”, ha escrit.

“Com he defensat sempre, crec en una Catalunya diversa i mestissa on l'aportació de la gent nascuda a altres llocs d'Espanya i del món -com la meva mare- han ajudat a construir com el que més”, ha defensat ara la portaveu dels comuns. “Negar aquesta diversitat seria, en bona mesura, negar-me a mi”, conclou.

El polèmic missatge publicat fa deu anys al seu Fotolog, on assegura que "els espanyols continuen follant-nos pel darrere i pel davant", contrasta amb la contundència que han expressat envers el president Quim Torra. El líder dels comuns, Xavier Domènech, va preguntar-li durant el debat d'investidura "què pensa sobre els espanyols".