L'Ajuntament de Lleida ha celebrat aquest dimarts un ple extraordinari en què s'ha oficialitzat la renúncia del socialista Àngel Ros a l'Alcaldia, que ocupava des de 2004, després de la seva designació com a ambaixador d'Espanya a Andorra.

Amb la renúncia com a únic punt de l'ordre del dia, també s'ha demanat la credencial al regidor que substituirà Ros en el ple, Joan Queralt, que ocupava el novè lloc en la llista del PSC. En declaracions als mitjans, Ros ha assegurat sentir "un cúmul d'emocions" i ha titllat d'agredolç el ple que ha acceptat la seva renúncia, i que ha seguit des dels bancs del públic.

El Govern municipal preveu esgotar el termini de l'Ajuntament per triar nou alcalde, per la qual cosa previsiblement s'esgotaran els 10 dies hàbils --fins al 29 d'agost-- que hi ha per celebrar el ple en què s'esculli el nou alcalde i prengui possessió.

El líder del PDeCAT en el consistori, Antoni Postius, ha destacat que, durant el mandat de Ros, la ciutat ha sofert una transformació important, però ha lamentat que "l'últim mandat ha estat marcat pel tripartit del 155", en referència als pactes entre PSC, Cs i PP.

De fet, la portaveu taronja, Ángeles Ribes, ha dit estar satisfeta pels acords amb el Govern municipal i ha expressat el seu desig de "seguir mantenint-los".

Des d'ERC, Carles Vega ha criticat que Ros deixa "un llegat a qui vingui darrere que segurament serà de molt difícil gestió", i que la situació s'agreujarà després de les eleccions municipals de 2019.

El president del grup de la Crida-CUP, Francesc Gabarrell, ha atribuït la renúncia de Ros a l'Alcaldia a la por de perdre les eleccions: "S'ha anat per no perdre".

La popular Dolors López ha asseverat que, amb la marxa de Ros, "s'ha acabat l'etapa socialista a la ciutat de Lleida", que va començar l'any 1991.

El portaveu del Comú, Sergi Talamonte, ha celebrat que "ara Lleida serà molt millor, comença una nova etapa a la ciutat", encara que ha acusat Ros de deixar endeutades les arques municipals.