El govern municipal de Granollers (PSC) ha refusat recol·locar el llaç groc que hi havia a la façana de l’ajuntament abans de les eleccions del 26 d’abril. Els socialistes han tombat així la petició d’ERC, JxCat i Primàries, que demanaven recuperar el símbol al consistori un cop superats els diferents comicis dels últims mesos i les respectives restriccions de la Junta Electoral.

En un comunicat, l’executiu rebutja l’empresonament preventiu dels líders del procés, que considera “incomprensible” un cop ja s’ha celebrat el judici. Amb tot, el govern local també diu que els darrers mesos ha constatat com “el color groc es llegeix per una gran part de la ciutadania com un suport a les posicions independentistes” i lamenta que “ha anat perdent el caràcter més ampli i unitari amb què va començar.

“No volem que ningú -sigui quin sigui el seu color i el seu pensament- se senti exclòs en el necessari esforç de construir el present i el nou futur de Catalunya”, subratlla el govern municipal, que defensa que “és millor un balcó sense símbols”. En aquest sentit, reclama un “esforç permanent de diàleg” i “ser capaços d’anar més enllà de l’empat infinit en què s’ha instal·lat Catalunya”. “Calen noves propostes. I mirada llarga. Pensant en tothom”, afegeixen els socialistes.

El comunicat del consistori arriba el mateix dia en què l’alcalde Josep Mayoral que no té "cap sentit" que els polítics independentistes estiguin en presó preventiva havent d'esperar la sentència a la presó. Mayoral ha detallat que ha tingut l'oportunitat de parlar amb Oriol Junqueras i Raül Romeva i ha desitjat que la sentència contribueixi a no crear més conflictes. En aquest sentit, ha avisat que "la solució ha de passar per la política i no es podrà fer amb polítics i líders socials a la presó, encara que tot el tema tingui una esfera judicial innegable".