L'alcalde socialista de Granollers, Josep Mayoral, ha reclamat aquest dimecres un tracte just per als presos independentistes, i ha assegurat que "no té cap sentit que hi hagi polítics i líders socials en presó preventiva havent d'esperar la sentència a la presó".

Així ho ha expressat Mayoral en una entrevista a El Periódico, on ha explicat que ha tingut l'oportunitat de parlar amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, i ha desitjat que la sentència "contribueixi a una solució del problema i no pas a crear més conflicte". El socialista ha afegit que la solució ha de passar per la política i "no es podrà fer amb polítics i líders socials a la presó". Sobre el primer discurs de Pedro Sánchez durant la investidura, Mayoral opina que el líder del PSOE ha d'afrontar "l'encaix Catalunya-Espanya" perquè és un dels problemes polítics "més importants" de l'Estat.

Preguntat sobre la seva crítica a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, ha destacat que no es considera una figura diferent dins el PSC i que milita en el partit que va contribuir a fundar quan era jove, en plena clandestinitat: "És un partit que fa de la llibertat, la igualtat i la justícia social el seu centre".

Sobre la ciutat de què és màxim responsable, ha advertit que el desdoblament de l'R3 té una primera fase aprovada entre Parets del Vallès i La Garriga, i que esperen veure'l d'aquí dos o tres anys. Alhora ha demanat al Ministeri de Foment la unió entre l'R4 i l'R8, ja que "permetria connectar el Vallès Oriental i l'Occidental amb tren".