El tinent d'alcalde de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha anunciat avui que el consistori demanarà "responsabilitats" als representants de la Generalitat al consorci del Palau de la Música que van impedir acusar CDC abans i "perdre la possibilitat de reclamar". Ho ha fet després que l'Audiència de Barcelona hagi rebutjat les acusacions definitives que ha presentat el Consorci del Palau de la Música per acusar CDC de lucrar-se a través del saqueig, argumentant que havien d'haver-se presentat abans perquè el tràmit de conclusions ha finalitzat i això podria provocar en un futur la nul·litat del judici.

La decisió de l'Audiència s'ha conegut durant el debat en el ple municipal d'una proposició de Barcelona en Comú sobre el compromís de l'Ajuntament de Barcelona de treballar al consorci per preservar els recursos, la imatge i el prestigi d'aquesta institució cultural. La proposició també tenia com a objectiu donar suport a l'última decisió del Consorci d'acusar CDC, impulsada per l'equip de govern municipal, que ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els grups excepte PDeCAT, que s'ha abstingut.

"Ara el que cal estudiar són les possibles responsabilitats en què han incorregut els que en el seu moment van votar en contra que es fes aquesta personació protegint els interessos del seu partit en lloc de l'interès del Palau i l'interès general", ha declarat el tinent d'alcalde.

Asens ha precisat que l'ajuntament demanarà al Consorci que estudiï com a "perjudicat" demanar responsabilitats patrimonials als tres representants del Govern en el seu patronat -el president de la Generalitat, el conseller de Cultura i el secretari del departament de Cultura-, si el Palau no és rescabalat per CDC amb els 6,6 milions d'euros que, segons la fiscalia, Convergència va cobrar en comissions de Ferrovial a canvi d'adjudicacions d'obra pública a través del Palau.

"També haurem de veure si finalment la Fiscalia aprecia el gest del consorci de voler acusar CDC i en la fase d'execució de la sentència permet que aquests 6,6 milions rescabalin el dany sofert pel Palau", ha afegit el tinent d'alcalde.