L'Audiència de Barcelona no ha admès a tràmit el nou escrit del consorci del Palau de la Música que proposava acusar Convergència de lucrar-se amb l'espoliació de l'entitat per la qual es jutja Fèlix Millet i Jordi Montull, argumentant que el tràmit de conclusions ha finalitzat i això podria provocar en un futur la nul·litat del judici. El tribunal assenyala que aquest canvi de posició s'ha presentat fora de termini.

La sala ha pres aquesta decisió després que la Fiscalia s'hagi oposat a l'admissió del nou escrit, de la mateixa manera que la defensa de CDC i el seu tresorer Daniel Osàcar, que ha manifestat que el judici del Palau no ha d'"estar a l'atzar de determinats criteris polítics".

L'advocat de CDC en el judici, Xavier Melero, també s'ha oposat a aquest canvi de criteri "per raons processals i de decòrum", i ha sostingut que el tribunal no ha d'estar a l'albur, ha dit literalment, de determinats criteris polítics.

La decisió arriba després que el govern de la Generalitat rectifiqués i decidís abstenir-se per no bloquejar que el Patronat del Consorci del Palau de la Música Catalana pogués acusar Convergència. La decisió d'acusar a CDC es va prendre en una segona reunió del Consorci convocada a iniciativa de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A la primera reunió, els tres representants de la Generalitat es van posicionar en contra, i el Parlament, amb els vots de l'oposició i els dos d'ERC, va sol·licitar al Govern que exercís l'acusació.  

Fonts coneixedores de la decisió han assenyalat que no es podia admetre l'ampliació de les conclusions definitives per diverses raons, la primera de les quals és el fet d'haver-se plantejat fora de termini després que, durant tres anys, hagi estat possible fer-ho -efecte preclusiu-. Si s'hagués admet, assenyalen, es vulneraria el dret de defensa i la seguretat jurídica.

A més, el Consorci no tindria dret a recuperar els 6 milions del desfalc de Millet i Montull i que ja han estat retornats perquè s'haurien generat de manera il·legal. Per això, les fonts entenen que seran decomissats i passaran a l'Estat. Altrament, l'exercici de les acusacions del Fiscal i popular garanteixen que no es produeixi cap buit en la determinació de responsabilitats.