Nou moviment conjunt dels comuns i l'independentisme a l'Ajuntament de Barcelona, aquesta vegada, sense la participació del PSC. Després de l'anunci de l'acord a quatre bandes pels pressupostos, ERC i Junts per Catalunya han sumat Ada Colau en la defensa d'Oriol Junqueras i Quim Torra contra els atacs de la Junta Electoal Central. 

La comissió de Presidència del consistori ha aprovat una proposició dels republicans que expressa "el seu desacord" amb "l'intent d'executar la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra" i l'ordre de "retirada de la seva credencial de diputat". Dos fets que, segons assenyala el text, vulneren "tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya". En la mateixa línia, rebutja que la JEC i el Suprem hagin fet "cas omís al TJUE", optant per "negar la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras". 

El document validat amb els vots favorables de Barcelona en Comú, ERC i JxCat i amb l'oposició de la resta de partits, va més enllà de la crítica. Insta "l'Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país" que posi "fi a la repressió, la judicialització i la persecució d’electes, representants de la societat civil i institucions que, a més de no aportar solucions, allunyen l’acord polític".

Així mateix, s'aprofita per tornar a demanar la llibertat dels presos independentistes i defensar el dret a decidir dels catalans.