El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han decidit aquest divendres ajornar la mesa de negociació prevista per la setmana que ve pel coronavirus. Segons fonts del Govern, la reunió queda ajornada "fins que la situació sanitària estigui en una altra fase".

El president del govern espanyol ha afegit que les concrecions d'aquesta decisió les traslladarà a la reunió prevista per a aquest dissabte per videoconferència a les 10.00 hores.

La primera reunió de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el de la Generalitat es va celebrar el 26 de febrer a Madrid, i va acordar que es reuniria un cop al mes i alternativament a Madrid i Barcelona, ​​de manera que la següent trobada estava previst a la capital catalana.

Torra va explicar dimecres que es va acordar reunir aquesta taula abans que comencessin les campanyes de les eleccions gallegues i basques -entre el 18 i 19 de març com tarda-, i va plantejar que es pogués realitzar per videoconferència, en cas que hi hagués dificultats per fer-ho de forma presencial pel coronavirus.

Finalment, els dos presidents han acordat ajornar aquesta trobada fins que canviï la situació sanitària causada pel Covid-19, pel que s'han establert mesures com restringir esdeveniments i tancar espais com centres comercials no destinats a l'alimentació.

A més d'aquestes mesures fixades per la Generalitat, el president de el govern espanyol ha anunciat després que el Consell de Ministres es reunirà aquest dissabte de forma extraordinària per decretar l'estat d'alarma davant l'epidèmia.