El govern d'Esperanza Aguirre va finançar el màster d'un company de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que ha assegurat que no es va matricular i, per tant, no va anar "mai" a classe. Set companys més de Cifuentes, ara retirada de la política per diversos escàndols, també van rebre finançament per cursar el màster durant el 2011-2012, ells van assistir a les classes i es van matricular. Els cursos superiors van costar un total de 12.000 euros —1.500 euros per cadascun— a la Comunitat de Madrid, segons ha avançat Eldiario.es

Els diners públics els va pagar l'Instituto de Derecho Público (IDP), el mateix organisme que va organitzar el màster de l'expresidenta de Madrid Cifuentes. L'institut, objecte de polèmica, pertany a la Universitat Rei Juan Carlos però té CIF propi i autonomia de despesa (tot i que no fa públiques les despeses). Un dels companys de classe que apareix a la llista del màster ha declarat al diari que un dels alumnes no es va matricular, i, per tant, no va anar a classe. 

No obstant això, el seu nom, Julio A. G. J., apareix en una factura emesa per aquest inistitut IDP a la Conselleria de Presidència de la Comunitat, on ha accedit el diari a través del portal de transparència. El director de l'institut, Álvarez Conde, un alt càrrec de Mariano Rajoy, va signar el document econòmic amb el qual es feia efectiu el concepte de "pagament vuit matrícules en el 'màster oficial en Dret Públic de l'Estat Autonòmic 2011-2012' a la Universitat Rei Juan Carlos". Els documents tenen la data de 29 de juliol de 2011, abans que comencés el curs superior. 

El mateix Julio A. G. J. que apareix als documents ha dit al diari, quan se l'hi ha preguntat sobre els fets: "No he cursat aquest màster i mai em vaig matricular al curs". La Universitat Rei Juan Carlos no ha volgut aportar informació sobre aquest alumne, al·legant la llei de "protecció de dades", però deleguen tota la responsabilitat del cas al director de l'IDP Álvarez Conde. "El IDP tenia una fiscalitat i organització pròpia", ha apuntat un portaveu de la universitat madrilenya.