L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha renunciat també a l'acta de diputada. Després de deixar la presidència de la Comunitat de Madrid i del PP madrileny, Cifuentes ha pres una última decisió que l'aparta del tot de la política: renuncia a l'escó a la Cambra madrilenya, cosa que evitarà la seva assistència al ple del seu relleu per Ángel Garrido.

L'exlíder madrilenya consuma així el seu final polític després de la crisi provocada pel robatori de dues cremes en un hipermercat i els dubtes entorn del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos. Ho ha fet aquest matí, enviant al registre de l'Assemblea de Madrid la seva renúncia formal a l'acta de diputada, segons ha pogut confirmar El Nacional.

L'expresidenta regional ha renunciat a l'escó mitjançant una carta dirigida a la Mesa de l'Assemblea madrilenya, que ha estat lliurada aquest matí a les 10.30 hores, en què subratlla que la decisió es fa efectiva des d'avui mateix.

"Cristina Cifuentes, diputada del Grup Popular a l'Assemblea de Madrid, comunica mitjançant el present escrit la renúncia a la condició de diputada, a partir del dia de la data. El que poso en coneixement als efectes legals oportuns", exposa l'escrit que ha enviat a les 10.30 hores al registre.

Cifuentes se'n va (del tot)

L'expresidenta madrilenya no tenia previst desvincular-se de la política totalment i pretenia mantenir-se al parlament regional malgrat que renucia a liderar la presidència de la Comunitat de Madrid i del PP de Madrid. Cifuentes, per sorpresa, ha fet un últim tomb a la situació i ha decidit deixar del tot la seva vida política, i quedar-se sense cap vinculació amb el legislatiu madrileny, on pretenia quedar-se fins a acabar la legislatura.

Cifuentes havia d'acudir de menera imperativa al ple del seu relleu al capdavant de la presidència madrilenya per Ángel Garrido. L'expresidenta havia d'enfrontar-se a una nova aparició mediàtica després de dues setmanes desapareguda, tot per l'aritmètica parlamentària: PP i Cs sumen 65 escons, mentre que PSOE i Unidos Podemos, 64. Cifuentes havia d'aparèixer a l'Assemblea tant sí com no.

Fonts del PP, no obstant això, rebutgen en declaracions a aquest diari parlar en aquests termes i assenyalen que es tracta d'una decisió de caràcter "personal" i que tampoc no és una decisió excepcional. De fet, una vintena de diputats regionals del PP han deixat l'Assemblea des del començament de la legislatura, alguns d'ells assetjats per casos de corrupció.