El mateix The New York Times subratlla el caos polític i "el desgavell" entre administracions que viu la Comunitat de Madrid. L'entesa, aparent amb l'exhibició de banderes d'Ayuso i Sánchez, feia preveure un relaxament en la guerra mediàtica. Però va ser un miratge. El confinament perimetral de Madrid i nou municipis més de la comunitat autònoma entrarà en vigor aquest divendres a les 22 hores.

La presidenta de la Comunitat ha escrit a Twitter una crítica directa al govern socialista i de Podemos: "A partir de demà podràs arribar a Madrid des de Berlín però no des de Parla". Parla és un d'aquests municipis confinats juntament amb Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles i Torrejón de Ardoz. Sense data de finalització, l'Ajuntament de la capital ha demanat ajuda a la Delegació de Govern per realitzar els controls, que posarà en marxa a 700 agents entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, mentre que el consistori mobilitzarà 250 agents de la Policia Municipal.

Ayuso vol destacar que a través de l'aeroport de Barajas, un alemany pot arribar a la capital de l'estat espanyol però un veí d'un municipi madrileny, no. Malgrat tot, Ayuso omet que és ella mateixa qui va aplicar aquest confinament el passat mes de setembre amb algunes característiques diferenciades. És el que va aplicar a alguns dels barris més desfavorits de Madrid i els seus voltants. Cal recordar que Parla, amb 130.000 habitants i a 20 quilòmetres del centre de Madrid, és la ciutat més assetjada pel coronavirus.

L'alcalde de Parla replica

Tot i les declaracions d'Ayuso, l'alcalde socialista de Parla, Ramón Jurado, l'ha acusat de ser ella la que causa el caos. "Ja sé que a vostè el sud li importa més bé poc", ha escrit Jurado al seu Twitter, assegurant que "cada dia 50.000 persones seguiran anant a estudiar o treballar a Madrid des de Parla". "Que ens parli vostè de caos...", ha reprobat.