Amb un sol "m'agrada", Xavier García Albiol ja ha deixat clara la seva posició vers la diputada amb acta del PP al Parlament, Eva Parera, que ara ha fundat el nou partit espanyolista Valents. Albiol ha reaccionat positivament al missatge d'un dels dos alcaldes que té el PP a Catalunya, Dante Pérez, en què ha censurat Parera i ha exigit que la política renunciï a la seva acta. Ho ha fet en una dura piulada en que ha assegurat que "si tingués un mínim de decència, Eva Parera renunciaria a la seva acta de diputada pel PP". El regidor de Gimenells, a Lleida, ha comptat amb el suport de diferents veus dins el Partit Popular, des de regidors a presidents de les Noves Generacions, però el més important és el de l'exalcalde de Badalona. El tuit de Pérez forma part d'una campanya dels populars a les xarxes contra Parera, en la que també hi ha participat el secretari general del partit a Catalunya, Santi Rodríguez. En el seu cas, recollint una entrevista que han fet a Betevé a la política, Rodríguez ha denunciat que Valents "es nodreix d'ex càrrecs de PP i C's, tanmateix el seu objectiu és fer una candidatura amb PP i C's. Sens dubte, em vaig perdre alguna classe...". Aquesta piulada irònica ha generat un intens debat a Twitter entre les forces espanyolistes. Des de Ciutadans, el portaveu de partit a Santa Coloma de Gramanet, Dimas Gragera, també ha participat de la conversa. "Santi, no entenc com Eva Parera continua al vostre grup parlamentari", li ha dit al secretari general dels populars. 

tuit dante perez

Tuit Dante Pérez 

En una entrevista a La 2, Santi Rodríguez ja s'havia pronunciat sobre aquesta qüestió, assegurant que no farà fora "de cap manera"  a Parera, després que aquesta hagi impulsat Valents. El popular creu que ha de ser ella mateixa que ha de decidir si se sent còmoda en les files del PPC o si creu que és incompatible amb el seu nou projecte. "Si algú considera que ha de crear un projecte al marge del PP per competir amb el mateix partit, ja sabrà si és coherent o no. Si es vol sumar, encantats de la vida", va reblar. 

Nervis a l'unionisme 

En els últims dies s'ha fet evident que Valents incomoda a Ciutadans i el Partit Popular, que veuen amb recel la nova formació, que té com a objectiu unir el constitucionalisme. El moviment hereu de Valls i que es vol presentar a les pròximes eleccions municipals a Barcelona va ser presentat el passat dissabte i compta ja entre les seves files amb dos exdiputats de Cs. Ambdues formacions admeten el seu nerviosisme per l'impuls de Valents. Constaten amb preocupació com el nou partit els està restant actius en un moment en què tan Ciutadans com el PP es troben en hores baixes a Catalunya. 

"Hi ha molta tensió interna", expliquen fonts dels dos partits a l'ACN. De moment, Valents, ja ha aconseguit sumar a les seves files Jean Castel i Jorge Soler, dos exdiputats de Ciutadans per Girona i Lleida, respectivament, així com l'exregidora liberal Marilén Barceló, de l'Ajuntament de Barcelona, i tres regidors més del municipi de Sitges. La nova força, hereva de Barcelona pel Canvi de Manuel Valls, aspira a ser una formació d'àmbit català i vol concórrer, d'entrada a les eleccions municipals de l'any que ve. Tant Ciutadans com el PP acusen Valents de nodrir-se del transfuguisme. Joan López Alegre, exdiputat del PP i impulsor del nou partit, afirma que tant els taronges com populars "s'han de fer mirar el motiu pel qual la gent se'ls en va". "Ara estan en una situació de gran debilitat. Nosaltres els deixem la porta oberta". Alegre, que veu el seu nou partit com "la UPN catalana que es quedarà a Catalunya", afegeix que "si PPC i Cs fossin grans màquines electorals, Valents no naixeria".

Albiol aprofita 

El mateix Albiol, però, també ha fet de les seves aquestes setmanes, fitxant l'exdiputat de Ciutadans i exsecretari de comunicació a Catalunya d'Arrimadas, David Mejía. Segons han informat els populars en un comunicat, Mejía té l'objectiu de treballar per aconseguir el màxim de suports en les eleccions municipals del 2023. L'exalcalde badaloní ha assegurat que el seu projecte és "transversal i va més enllà de les sigles polítiques" i ha afirmat que Mejía "és la primera incorporació" de moltes altres de veïns de la ciutat "de diferents sensibilitats ideològiques que des de la seva independència política vulguin sumar esforços al voltant d'aquesta candidatura".