En plena campanya electoral per les eleccions andaluses, el Partit Socialista i el Partit Popular han entrat en una agra discussió per la posta de sol a l'Alhambra de Granada. El president del PSOE andalús, Manuel Pezzi, ha insultat al líder popular, Alberto Núñez Feijóo, per qüestionar la bellesa de les vistes del capvespre granadí i inclús l'ha titllat de "tontopollas" i "cateto"El president del PP va protagonitzar un míting electoral en el marc de les eleccions d'Andalusia del 16 de juny en el mirador de Sant Nicolau de la ciutat de Granada per demanar el vot a favor del popular Juanma Moreno. Allà, Feijóo, va assegurar que el capvespre és molt més bonic a Finesterre (La Corunya) que no pas a l'Alhambra. A aquestes declaracions, el màxim representant del partit socialista andalús ha reaccionat així: "A Granada, a aquests comentaris catetos, els diem sense connotacions sexuals, que és un tontopollas".

Les eleccions andaluses són a tocar, a menys de dues setmanes, però els dos candidats a guanyar els comicis s'estan esbatussant per la bellesa d'una posta de sol. Perquè no és només el president del PSOE qui ha entrat en discussió amb Feijóo pel capvespre granadí, sinó que també ha entrat a la baralla el secretari general dels socialistes andalusos i cap de llista, Juan Espada. El candidat del PSOE a Andalusia durant el míting que ha celebrat aquest matí al costat del president espanyol, Pedro Sánchez, a les coves d'Almanzora ha criticat el comentari de Feijóo. Ha lamentat que els populars "no poden començar pitjor" una campanya electoral que anant a l'Alhambra i dir que "no és el capvespre més bonic del món". Això és, ha blasfemat, "senzillament cagar-la".

El Partit Popular no se n'ha pogut estar i ha respost el comentari del socialista Pezzi amb contundència. "La desesperació del PSOE andalús no justifica aquests insults, els espanyols no s'ho mereixen", han replicat a les paraules del president socialista andalús. El partit de Feijóo ha continuat argumentant que "Espanya necessita una altra política" i ha aprofitat per carregar contra el president espanyol: "El PP no caurà en les formes d'aquest PSOE de Sánchez".

Sondeig electoral de les eleccions

cis eleccions andalusia
 

El PP andalús de Juanma Moreno guanyaria àmpliament i relaxadament les eleccions d'Andalusia del proper diumenge 19 de juny. Els populars aconseguirien entre 47 i 49 escons i aconseguirien la majoria absoluta amb els vots de Vox. Als darrers comicis, el PP va aconseguir 26 escons i va aconseguir governar amb el suport de Ciutadans i Vox. Segons l'enquesta del CIS publicada aquest dijous, l'extrema dreta de Vox podria treure entre 17 i 21 representants, uns resultats molt millors que els 12 que va aconseguir el 2018, per tant, PP i Vox junts sumarien entre 64 i 70 escons. El 2018 Juanma Moreno es va convertir en el primer president no socialista de la història d'Andalusia i ho va fer amb el suport de Ciutadans i els vots de Vox.