Després de desaparèixer a la Comunitat de Madrid i quedar-se amb un irrisori diputat a Castella i Lleó tot i venir de tenir-ne dotze, el proper gran fracàs del Ciudadanos que representa Inés Arrimadas se situa a Andalusia. Totes les enquestes pronostiquen la seva completa extinció. L'última que ho ha posat en relleu és la de la Cadena SER. D'aquesta manera, el partit taronja va directe al precipici en rebre només el 3% dels sufragis i es quedaria sense representació parlamentària.

Segons l'estimació de vot del sondeig, realitzat entre el 18 i el 23 de maig, el PP i el president de la Junta i candidat a la reelecció, Juan Manuel Moreno, se situa davant del millor escenari: governar en solitari. El PP gairebé doblaria els resultats del 2018 i guanyaria les eleccions amb un 36,5% dels vots, amb una diferència de deu punts sobre el PSOE, que en perdria dos respecte a les últimes eleccions. La tercera força més votada seria Vox, que experimenta un notable ascens en atraure el 16,4% dels sufragis, amb la polèmica candidatura de Macarena Olona; seguit de la coalició d'esquerres Por Andalucía (8,6%) i Adelante Andalucía amb un 6%.

A Mijas no l'esperaven ni cinquanta seguidors

Arrimadas va com un ànec sense cap, a la deriva, i tira d'argumentaris que no convencen. L'encara líder de Ciudadanos manté una agenda pròpia en aquesta precampanya a les eleccions andaluses del 19-J per intentar amplificar els missatges de la seva formació i treure rèdit d'encara tenir consellers al govern andalús: "Per a les properes eleccions hi ha molts partits, però només una manera de garantir que Andalusia segueixi creixent i continuï avançant com fins ara. Votar l'esquerra és llençar el vot perquè no governaran, però votar qualsevol altra opció política que no sigui Ciudadanos és una caixa de sorpreses, és jugar a la loteria", ha dit aquest passat diumenge durant la visita al municipi malagueny de Mijas on es feia fotos davant menys d'una desena de seguidors en un parc totalment buit. 

I tira del discurs de la ultradreta o Ayuso sobre el que considera que són els endollats a la política: "Ens comprometem que en els primers cent dies de la propera legislatura, Ciudadanos presentarà a Andalusia una llei antiflorers, una llei davant de càrrecs que estem veient en altres comunitats autònomes que cobren un sou i tenen un seguici d'assessors i a sobre no fan res".

FT81nfiWQAY5fdB
Twitter Inés Arrimadas

Continua en campanya contra l'independentisme

En paral·lel, Arrimadas continua amb la seva guerra particular contra l'independentisme català. L'última ha estat contra el president Quim Torra: "Molt gallet a Twitter, però n'hi va haver prou amb una denúncia de Cs i una condemna per enviar-lo a casa seva a “fer la independència” amb tuits. Així funciona l'Estat de Dret: cada cop que cometeu un delicte, la justícia actuarà. I no sempre tindreu Pedro Sánchez perquè us tregui de la presó".

La resposta la donava després que Torra opinés que el CatalanGate avala que els partits polítics espanyols han donat via lliure impunement a investigar els polítics, membres de la societat i advocats de l'independentisme català. Torra li recordava a Arrimadas: "Arriba tard. Això mateix ja ens ho ha dit el Sr. Sánchez, el Sr. Feijoó, la Sra. Robles, VOX, el govern espanyol, el Poder Judicial, el Defensor del Pueblo, etc. Crec que falta el president de la Conferència Episcopal, però, si Déu vol, esperem que no falli".