El president del govern espanyol ha tret pit del PSOE en el seu primer míting de campanya per a les eleccions andaluses del 19-J. En un acte aquest diumenge a Almeria, Sánchez ha assegurat que totes les coses bones que té Andalusia són gràcies al PSOE. Davant dels resultats del CIS que han sortit aquesta setmana, Sánchez ha alertat d'un pacte PP-Vox: "Votar la dreta o l'extrema dreta a Andalusia són vots intercanviables, al final s'acabaran entenent", ha avisat Sánchez. "Tothom qui vulgui avançar i consolidar les conquestes socials a Andalusia, el que ha de votar és el vermell del PSOE", ha continuat el president espanyol, que també ha tret pit de les bones xifres d'ocupació a Espanya. "El que Espanya hagi aconseguit batre tots els rècords d'ús dels últims 15 anys amb una pandèmia i una guerra diu moltes coses bones d'Espanya i del seu govern, i no diu gens bo d'una oposició que amb la intenció de negar la realitat diu que aquestes dades són falses", ha dit en referència a les acusacions del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, sobre que les últimes dades de l'atur, que baixen dels 3 milions per primera vegada des de 2008, estan "maquillats". 

"I que també s'alegrin dels contractes indefinits a Andalusia i a tot Espanya. I que també s'alegrin de l'SMI de 1.000 euros o de les revaloritzacions de les pensions", ha continuat el president del govern espanyol. "S'obliden però d'un petit matís. Que tots aquests avenços i millores els hem fet amb l'oposició en contra", ha recordat Sánchez entre els aplaudiments de la militància que s'ha aplegat a la localitat de Cuevas del Almanzora. "S'ha de tenir molta paciència amb la dreta perquè qualifica qualsevol govern que no sigui el seu d'il·legítim", ha ironitzat Sánchez, que ha enumerat les mesures que ha posat en marxa el seu executiu com els ERTO durant la pandèmia o la pujada de l'SMI. Sánchez ha avalat el candidat socialista per aquestes eleccions, Juan Espadas, i ha carregat contra l'oposició defensant que "ara diuen que cal anar contra el sanchismo, amb Felipe González deien el felipisme i amb José Luis Rodríguez Zapatero el zapaterismo... No sé qui serà el pròxim president socialista que hi hagi, però aneu-vos preparant perquè ho porten molt malament", ha afegit Sánchez, qui ha demanat "paciència i convicció" davant aquesta actitud.

Resultats poc esperançadors 

Segons l'enquesta del CIS publicada aquest dijous el PP andalús de Juanma Moreno guanyaria àmpliament i relaxadament les eleccions d'Andalusia del diumenge 19 de juny. Els populars aconseguirien entre 47 i 49 escons i aconseguirien la majoria absoluta amb els vots de Vox. Als darrers comicis el PP va obtenir 26 escons i va aconseguir governar amb el suport de Ciutadans i Vox. L'enquesta del CIS revela que l'extrema dreta de Vox podria treure entre 17 i 21 representants, uns resultats molt millors que els 12 que va assolir el 2018, per tant, PP i Vox junts sumarien entre 64 i 70 escons. El 2018 Juanma Moreno es va convertir en el primer president no socialista de la història d'Andalusia i ho va fer amb el suport de Ciutadans i els vots de Vox. El sondeig preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques atorga a la suma dels partits d'esquerra un màxim de 48 escons si ens fixem en la part alta de la forquilla, ja que el PSOE obtindria entre 32 i 36 diputats (actualment en té 33), Por Andalucía 9 o 10 i Adelante Andalucía 2.

El candidat socialista andalús, Juan Espadas, no està preocupat per aquests resultats i defensa la seva candidatura davant dels atacs del PP. En el míting d'aquest diumenge a Almeria, Espadas ha respost directament a Núñez Feijóo, que ahir va afirmar que es pot ser socialista andalús i votar perfectament el candidat popular, Juanma Moreno. "No home, els socialistes no votem a la gent de dretes, votem a l'esquerra", ha afirmat Espadas. "La dreta a la dreta i l'esquerra als que volen, als que necessiten la política", ha conclòs.