Àgora Judicial ha expressat una "profunda discrepància" amb la decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona de prohibir als mitjans de la CCMA fer servir les expressions 'exili' o 'exiliats'. En un comunicat emès aquest dissabte, l'associació de jutges ha considerat "greu" que la Junta Electoral Central estimi que la situació d'exili no existeix i ha alertat que podria estar formant "el criteri de l'elector".

Amb tot, Àgora Judicial ha qualificat d'"encara més greu" la prohibició que els mitjans utilitzin aquests termes perquè infringeix "les llibertats més bàsiques d'expressió i de difondre i rebre informació", previstes, ha subratllat, en l'article 20.1, a i d de la Constitució espanyola.

L'associació de jutges ha argumentat el seu desacord amb la decisió de la Junta Electoral assegurant que 'exili' és un terme "purament descriptiu que hom podria trobar que s'ajusta a la realitat dels fets". En aquest sentit, ha recordat que, segons el Diccionari de l'IEC, 'exiliat' és aquell "que viu fora de la seva pàtria voluntàriament o per força".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat