El Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM), no donarà empara a l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzolo Boye, que aquest dilluns ha anunciat que l'havia demanada al·legant que havia rebut "amenaces, injuries i calumnies" en la pràctica de dret de defensa. Boye també defensa que demana l'empara per garantir "la llibertat i independència" de l'advocacia de l'Estat.

Per la seva part, el degà de l'ICAM ha emès un comunicat en relació al procés civil contra Pablo Llarena a Bèlgica, que comença aquest dimarts, on defensa "la integritat dels jutges espanyols i la independència del poder judicial". A més, en el mateix comunicat, el degà ofereix la seva "solidaritat" amb Llarena per "haver estat objecte d'atacs intolerables" contra l'actuació d'un jutge.

En relació a Llarena, el comunicat de l'ICAM, també assegura que el jutge és un magistrat "inamovible, responsable i independent".

Davant d'aquest comunicat, Boye ha entès que el Col·legi d'Advocats de Madrid no li donarà empara, ja que prefereix defensar Llarena, i ha contestat al degà, José María Alonso, i li ha donat les gràcies, de forma irònica.