Un mes després que esclatés la crisi a la si de l’Advocacia de l’Estat arran de l’escrit que reconeixia la condició d’eurodiputat d’Oriol Junqueras i de denúncies sobre possibles ingerències des del govern del PSOE, l’escletxa segueix oberta en aquest col·lectiu.

Així ha quedat palès a l’assemblea extraordinària de l’Associació d’Advocats de l’Estat que es va celebrar aquest divendres, convocada arran d’aquesta crisi i que va acabar deixant palesa la profunda divisió que hi ha en aquest cos de l’Estat.

A la reunió, segons informa Confilegal, van assistir gairebé 200 advocats -d’un total de 650- i  va ser dirigida pel president de l’Associació, Fernando Bertrán Girón, a qui van acusar de plegar-se a les directrius de l’advocada general de l’Estat, Consuelo Castro.

Durant l’assemblea es va portar a votació un comunicat en la línia del que ja va fer pública l’associació el 29 de desembre passat, on l’associació rebutjava els intents d’ingerència i de pressió davant informacions que vinculaven el sentit de l’escrit sobre Junqueras a la investidura de Pedro Sánchez i l’abstenció d’ERC.

El document que es va posar a votació defensava que l’Advocacia de l’Estat és un cos apolític, reivindicava que l’Advocacia de l’Estat actua sempre conforme a dret i no seguint els dictats polítics del partit al govern i denunciava que els lletrats no s’havien sentit recolzats al desembre. Van guanyar la votació aquells que no volien que es fes públic el document per 173 vots, contra 143 que van donar suport als seus impulsors. La votació posa de relleu la divisió interna que hi ha en aquest cos.