L'equip d'advocats de Nesselhauf clarifica que la justícia alemanya vol més informació d'Espanya abans de decidir sobre l'acusació de malversació.

La defensa alemanya de Carles Puigdemont ha celebrat aquest dijous la decisió del tribunal de Schlewsig-Holstein de deixar el president destituït en llibertat sota fiança i de rebutjar tramitar l'euroordre pel delicte de rebel·lió. En un comunicat, l'advocat Till Dunckel, del bufet Nesselhauf que porta el cas de Puigdemont, ha dit que l'acusació per rebel·lió era "vergonyosa" i que "òbviament" la justícia alemanya l'ha hagut de rebutjar perquè "no tenia base".

Així mateix, la defensa ha informat que el jutge alemany vol més informació sobre les acusacions per malversació de fons abans de decidir com procedir. "Respectem aquesta decisió del tribunal", ha dit la defensa de Puigdemont.

A mitja tarda i quan ja ningú esperava cap decisió avui, el jutge ha comunicat la llibertat sota fiança de 75.000 euros per Carles Puigdemont i ha descartat el delicte de rebel·lió perquè no hi ha violència en els fets relatats per Pablo Llarena en la interlocutòria de processament. Puigdemont no podrà sortir de moment d'Alemanya fins que no es resolgui la seva extradició pel delicte de malversació, castigat amb 6 anys de presó.

El seu advocat a Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas ha qualificat de "gran èxit" que la justícia alemanya no vegi el delicte de rebel·lió i tot i que s'ha mostrat prudent, sí que ha volgut recordar tot allò que es va dir i que augurava el pitjor per a Puigdemont.