El fitxatge estrella d’Albert Rivera, l’exadvocat de l’Estat que veia rebel·lió en l’1-O, entra en campanya instant Pedro Sánchez a no indultar els presos polítics. En una entrevista aquest dimarts a RNE, Edmundo Bal ha reclamat al president espanyol que prometi que no hi haurà indults en cas de sentència condemnatòria per als acusats.

En aquest sentit, preguntat sobre el judici al procés, l’exadvocat de l’Estat ha dit que “caldria preguntar-se què passarà el dia de demà, si hi ha una sentència condemnatòria i si el president del govern pot prometre que no hi haurà indults”. Segons ha dit, “això és el més important” de tota la qüestió. Que això passés, ha lamentat, “seria molt frustrant”.

És un escenari que Bal no descarta “amb el que s’ha vist ja”, i ha posat com a exemple la rebaixa de l’escrit d’acusació de l’Advocacia de l’Estat en plena negociació dels pressupostos. Ha advertit que “l’afany” de Sánchez per continuar a la Moncloa por dur-lo a pagar “qualsevol preu”.

Bal, com a cap de la secció penal de l'Advocacia dels Serveis Jurídics de l'Estat, sempre va ser partidari d'acusar els líders independentistes de rebel·lió. Quan el govern socialista va decidir que l'Advocacia de l'Estat formulés una acusació per sedició i malversació, Bal va ser destituït "per pèrdua de confiança" per l'advocada general de l'Estat, Consuelo Castro.