La membre del CDR detinguda per terrorisme i rebel·lió, Tamara C.G., no té gaire bones perspectives per quedar en llibertat avui. Així ho assenyalat el seu advocat, Sergi Atienza, just hores abans que la jove passi a disposició judicial aquest matí. La defensa veu l'ombra de l'estat espanyol darrere de la seva detenció, en un intent "d'equiparar" accions pròpies de l'activisme amb el terrorisme.

"La meva sensació és que la Tamara no quedarà lliure avui", ha lamentat l'advocat de l'encausada, que en declaracions a Rac1 ha acusat l'Estat d'estar ordint una "causa general" contra el moviment independentista. En aquest sentit, i davant la declaració imminent de Tamara a l'Audiència Nacional, creu que les institucions espanyoles pretenen "equiparar" l'activisme amb el terrorisme.

Les "proves", insuficients

Ahir El Nacional va publicar la llista de "proves" contra la membre dels CDR, entre les quals hi havia una captura de pantalla de Google Maps i cartells, samarretes, caretes de paper, butlletes per recaptar fons per als encausats, entre d'altres elements que des de les organitzacions independentistes consideren que no tenen cap relació amb l'activitat terrorista.

En aquest mateix sentit que s'ha expressat l'advocat de la jove, que ha apuntat que totes les accions en què va participar Tamara haurien d'acabar amb una sanció per la via administrativa o penal, però en cap cas en un judici per delictes com rebel·lió i terrorisme.

Tamara C.G., de 34 anys, declara aquest matí davant del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea.