Ja se sap quines són les suposades proves que la Guàrdia Civil es va endur de l'habitatge de la detinguda ahir a Viladecans acusada d'un delicte de rebel·lió i terrorisme. Les han fet públiques el CDR Catalunya i la defensa de la jove, que assegura que no hi ha cap element que pugui relacionar-la amb activitats de sabotatge o terrorisme.

Fins ara es coneixia un àudio que es va fer públic en què explicava accions i estratègies que suposadament es plantejaven els CDR per Setmana Santa, com talls als accessos a Mercabarna o al port de Barcelona.

Els altres objectes que la Guàrdia Civil hauria trobat són cartells i samarretes de suport als presos polítics i al referèndum de l'1-O, unes caretes de paper amb la fotografia de Jordi Cuixart, unes butlletes per recaptar fons per als encausats pel procés, diversos elements de color groc, entre els quals un xiulet, un permís per a la realització d'una activitat lúdica i material com ara tiquets de begudes o cartellets d'organització.

D'altra banda, també s'havia parlat de la troballa de documents sobre la caserna de la Guàrdia Civil a Barcelona que han resultat ser una captura de pantalla d'un recorregut  un mapa. La defensa insisteix que es tracta d'una imatge de Google Maps amb indicacions per desplaçar-se a les dependències de l'institut armat, on en els últims mesos s'han convocat nombroses concentracions de protesta.

La versió policial també sumaria a la llista la confiscació d'una agenda, una memòria externa, un ordinador i telèfons mòbils.

La defensa nega l'organització de cap sabotatge

Jordi Busquets, advocat de la detinguda, nega que la seva clienta liderés els CDR o organitzés actes de sabotatge. Insisteix que només li consta una identificació policial per un tall de carretera a Soses (Segrià), després de l'empresonament de Carles Puigdemont, i la participació en un esdeveniment popular per recollir fons de suport als presos polítics.

El lletrat de l'activista mantindrà com a línia de defensa que cap de les accions que la seva clienta esmentava a l'arxiu d'àudio va acabar materialitzant-se: ni es va ruixar amb oli l'asfalt de les carreteres, ni es va dur a terme cap tall ferroviari, ni es van bloquejar els accessos a Mercabarna o al port de Barcelona.

Segons han informat a fonts jurídiques, la detinguda continua als calabossos de la Guàrdia Civil i demà està previst que passi a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea, acusada de rebel·lió, sedició i pertinença a grup terrorista. Tamara C. G. s'ha acollit al dret a no declarar davant la Guàrdia Civil, en espera de fer-ho demà a l'Audiència Nacional, i a sotmetre's a les proves cal·ligràfiques i d'ADN que els agents pretenien practicar-li, per si calgués utilitzar-les al llarg del procés judicial.