"Alemanya ha de lliurar Puigdemont". És el que afirma el diari alemany Der Spiegel basant-se amb el que els ha explicat l'advocat penal Martin Heger ,que està convençut que Alemanya "no té més remei que transferir el polític català al poder judicial espanyol". Aquesta entrevista al lletrat alemany arriba l'endemà que la policia alemanya detingués el president Carles Puigdemont quan entrava al país en cotxe per tornar a Brussel·les.

Martin Heger ho té clar perquè si hi ha una ordre de detenció europea s'ha d'aplicar sempre que un dels delictes que s'atribueixen sigui punible a Alemanya: "Puigdemont és acusat, entre d'altres coses, per apropiació indeguda de fons públics, un delicte punible per nosaltres, Alemanya ha de lliurar el president català en un termini de 60 dies".

L'advocat exposa que encara que no sigui cert que Puigdemont ha malversat diners públics, això no ho ha de comprovar la justícia alemanya, és competència de la justícia espanyola: "les autoritats judicials locals només han de complir amb els requisits formals". Finalment, Heger subratlla que el poder judicial alemany no ha d'examinar si els procediments penals a Espanya són justos o no perquè "el principi que hi ha rere una euroordre es que els Estats confien els uns amb els altres". Afegeix que si el judici no es just, Carles Puigdemont pot acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans.